Naučila sem se živeti s tem, kar imam Blogmas #21

 Danes ti bom povedala, kaj počnem v svojem življenju. 

Kdo od vas bi rekel: "Poglej jo, saj nima službe, od socialne podpore živi." Ja, res je. Živim od socialne podpore. Ampak to ne pomeni, da se vsak dan ne sekiram zaradi tega. Seveda se sekiram in ni mi vseeno, nočem dobivati socialne podpore. Na žalost pa nimam druge kot to, da se lahko prebijem skozi mesec. 

To pa ne pomeni, da ne naredim nič, da bi kmalu dobila službo. 
V zadnjih dveh letih sem se trudila dobiti službo, a sem kmalu spoznala, da mi okolica dela pač ne bo dala. Zato se morem znajti sama. Razmišljala sem o delu od doma. Nekako mislim, da nimam druge možnosti. To so tudi moje sanje. Vedno sem želela biti doma in skrbeti za družino ter kdaj pa kdaj iti ven s kom na kavo. Torej na sestanek in to mi je nekako bilo vse, kar sem si želela. 

Seveda sem to spoznala šele pred kakšnim letom nazaj, da druge možnosti dobesedno nimam. Nihče v mojem kraju me ne vzame v službo, ker me vmes ni bilo 10 let in tudi zato, ker me ne poznajo in imajo predsodke o meni. S takimi ljudmi pa res nočem delati. Delala bom zase in za nikogar drugega več.  Hotela sem delati prostovoljno, da bi imela tistih 100 eur več na mesec pa tudi to ni šlo skozi, zato sem enostavno obupala. Ne grem se več, čas je, da poskrbim sama zase. 

Naredila bom nekaj iz tega, kar imam (znanje, blog, izkušnje,...). Ne bom se ozirala na druge, briga me. Vseeno mi je, če se bodo čudili, od kod meni več denarja kot njim. Takrat se jim bom smejala v obraz in rekla; "Saj me niste hoteli vzeti. A zdaj bi pa me pa, no zdaj pa me ne boste!!!" 

Točno to se bo zgodilo in vse, ki me pri mojih načrtih ne bodo podpirali, bom odstranila iz svojega življenja. V njem ne potrebujem negativnih ljudi. V mojih načrtih za naprej ni samo ena stvar, več jih je, vse je določeno po korakih. Seveda pa je možnost tudi zamenjave korakov ali izbira drugačnega pristopa. To je prepuščeno okolici in mojemu finančnemu stanju. 

Rada bi začela od nič in se dvignila višje. To bi mi dalo veliko moči. Če me podpiraš, je to super, če me ne, je tudi okej. Me ne moti, vsi imamo svoje mnenje. Menim, da nihče ne sme nikomur reči, da mu kaj ne bo uspelo, ker to je najslabše. Uniči mu samozavest, pogum, upanje na boljše. Če tebi nekaj ni uspelo, ne pomeni, da tudi meni ne bo!!!! Nikjer ne piše, da je to nemogoče pa naj to reče, kdor hoče. 

To je moje mnenje o sanjah. Hkrati pa so to tudi moji plani za naslednje leto. Temu se bom 100 % posvetila, okej mogoče 70 %. Morda že letos. 

S tem se je današnja objava končala, se beremo jutri!!

Mavrična Eva


Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Oražem
Insta: Karin boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Mavricna eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com

Komentarji