Kje dobim ideje za blog?? Blogmas #8

Danes bom govorila o svojem blogu. 

Povedala vam bom, od kod črpam ideje za svoj spletni dnevnik. 

Veliko idej za pisanje pride naravnost iz moje glave, ko se mi kaj dogaja ali bi rada svoje mnenje o nečem delila s širšo množico ljudi. Pišem tudi, kadar dobim kakšno noro idejo in bi jo nujno rada delila s teboj. 

Ideje dobim tudi z branjem tujih blogov npr; angleških. Nekaj idej dobim v aplikaciji Pinterest. Večina od vas točno vem, o čem govorim. Če ti ne veš, nič hudega, bom sedaj na kratko povedala par besed o tej spletni aplikaciji. 

Pinterest je spletna aplikacija, kjer najdeš najrazličnejše ideje za kosilo, večerjo, božične voščilnice, objave za blog, ideje o zaslužku na internetu … Če še nimaš te aplikacije, si jo nujno prenesi, ker je zelo koristna. 

Moja zgodba o tem, kako sem začela uporabljati Pinterest, je kratka. Začelo se je, ko mi je prijateljica pokazala to aplikacijo in izvedela sem, da jo ima veliko ljudi. Posledično sem jo želela imeti tudi sama, zato sem si jo prenesla. Kmalu sem ugotovila, da je ne znam uporabljati in mi je bila dolgočasna, zato sem jo odstranila. Minilo je nekaj tednov ali mesecev, ko sem ponovno želela ugotoviti, čemu ta aplikacija dejansko služi. Tako sem si jo spet prenesla in tisti dan bila na telefonu do 11h zvečer. Res mi je aplikacija postajala čedalje bolj všeč. Od takrat jo redno uporabljam. Če jo odprem, se težko spet fokusiram na resnično življenje in naredim kaj koristnega. Zdaj jo odprem samo, ko v avtu čakam očija in ne vem, kaj naj počnem. Če najdem kaj zanimivega, si to shranim v brskalnik in preberem, ko pridem domov ali ko imam čas. 

Planerji; Tudi tu iščem ideje. Imam planer, ki je namenjen šolarjem in stane 9,99 €. Ve njem je vsak teden nova misel, ki mi daje navdih za objavo. Zapišem si vsako misel, nikoli ne veš, kdaj jo boš lahko  uporabil za svoj blog ali zgodbo. Vsako leto septembra ga lahko kupiš v Hoferju ali Lidlu. Mogoče celo v obeh

Revije: Ciciban, Bim Bam in druge. Dovolj je samo to, da revijo prelistam in na hitro preletim. Če mi je kaj všeč, to napišem sem v svoj blog. 

To so nekako vsi viri, iz katerih črpam ideje. Mislim, da jih drugje skoraj ne moreš najti. Ja, strinjam se, da je tudi na Tik Toku kdaj kaj uporabnega. Problem je, da se tam lahko preveč zamotiš, preden najdeš pravo idejo. Skratka, pobralo ti bo veliko časa.

Tako sem prišla do konca današnje objave. Vem, da si od nje veliko odnesel/a, ker sem tudi jaz. 
Se beremo naslednjič.
                                                              

Mavrična Eva


Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Oražem
Insta: Karin boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Mavricna eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com


Komentarji