Kako meni uspe misliti na nič ??? Blogmas #3

 Ojla!

Danes je nov dan, s tem pa je tu tudi nova objava. 

Kar piše v naslovu je čisto res! Uspe mi odmisliti vse in popolnoma izprazniti glavo. Ne mislim na nič. Kako mi to uspe? Nekako se znam fokusirati na to, kar počnem. Vse moje misli so usmerjene v to in uspe mi moteče dejavnike preprosto "odgnati" stran. Sliši se noro in v tem svetu praktično nemogoče, vendar ni tako. Če to uspe meni, lahko tudi tebi!

Sama imam nekaj nasvetov za vas, kako se izklopite in ne mislite na nič. Poglejmo si jih.

Odpočij si: Uleži se in zapri oči ter si po tihem govori: " Ne misli na nič!" Kmalu tudi res ne boš. To vajo večkrat ponovi. Lahko si vzameš tudi 10-15 min in zaspiš.


Točka: Skoncentriraj se zgolj na eno točko in se poskusi sprostiti. Tako ti lahko uspe misliti na nič.


Poslušaj glasbo: Prižgi radio in ga poslušaj ali pa si na youtube zavrti svoj najljubši komad. Tako boš svoje misli preusmeril/a na glasbo in ničesar drugega. 


Serija: Glej kakšno dobro serijo za 1-2h na dan po 1-2 epizodi. Lahko je na netflixu ali na voyo ali tv. Dogajanje v seriji te bo tako prevzelo, da ne boš študiral/a o ničemer razen o igralcih in dogajanju na zaslonu. Ta  metoda velikokrat pomaga meni, ko imam težave z očijem. Z gledanjem se resnično sprostim in dobim nove ideje s pomočjo serije, ki jo gledam.

Film: Poglej kakšen dober film.

Živali: Če imaš doma hišnega ljubljenčka, ga lahko za sprostitev malo pobožaš, se z njim igraš ali ga pelješ na sprehod (če je to pes). Če ti zaspi takole, ga samo malo pobožaj in takoj ti bo bolje. Verjemi, res pomaga. 

Narava - sprehod: Ko me boli glava ali moram zbistriti misli, grem ven na zrak. Tudi za 10-20 min je čisto dovolj. Seveda greš lahko za dlje časa. 

Vse od naštetega meni resnično pomaga, da se izklopim in ne mislim na nič. Koristno pa je tudi za odpravljanje stresa. ;) 

S tem se je današnja objava končala, se beremo spet jutri!!

Mavrična Eva


Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Oražem
Insta: Karin boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Mavricna eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com

Komentarji