Kako je skoraj umrlo upanje v dobre ljudi Blogmas#9

 Moje prvo soočenje z nevljudnimi ljudmi

Danes ti bom povedala zgodbo, ki me je zelo razžalostila in sem zato dobila manj zaupanja v dobre ljudi. Vse se je začelo v soboto (25. 9. 2021), ko sem bila povabljena na rojstni dan svoje prijateljice. Praznovala je 18 let. Vse je bilo res odlično, dokler se niso okoli pol enih zjutraj (v nedeljo, 26. 9. 2021) stepli. Razlog naj bi bili slabi medsebojni odnosi in odhod osebe, ki nam je posodila svoje zvočnike za uporabo na zabavi. Medtem sem se pogovarjala z eno od povabljenih. Že po petnajstih minutah pogovora me je povabila k sebi na vikend, da bi tam lahko v miru prespala in potem naslednji dan odšla nazaj domov. Najprej sem jo zavrnila, potem pa je kreganje in pretep postajal vse hujši, zato sem ponudbo sprejela ter se kmalu za tem res odpravila z njo domov. Naslednji dan zjutraj je bilo vse v redu. Pojedla sem zajtrk in kosilo, potem pa smo se odpravili k meni domov in tam so me pustili (vmes se je zgodilo še nekaj, a o tem bom govorila v drugi zgodbi).

Tako se je zgodba končala in zdi se, da ima srečen konec. Tudi jaz bi to pričakovala, a na žalost ni bilo tako. Dva dni kasneje sem tej punci poslala sporočilo, v katerem sem ji povedala kdo sem, da bi si lahko shranila številko. Odgovorila je, da si ne želi kontakta, kar me je zelo presenetilo, zato sem sporočilo tudi odstranila. Naslednji dan sem ponovno poskusila, a brez uspeha, ker mi ni več odgovorila nazaj. To mi je bilo resnično čudno, ker res nisem naredila nič narobe (mogoče se ji nisem zahvalila, ker sem se tam res počutila varno, ampak mislim, da to ni bila ravno napaka). Ker še vedno ni bilo odgovora in nisem razumela, kaj je narobe, sem kontaktirala prijateljico, ki je takrat praznovala.

Ona mi je povedala, da res ne želi kontakta. Razlog naj bi bil v tem, da sem zanjo premlada. Se pravi, da nisva podobnih starosti (zato ni želela z mano izmenjati številke). To me je čudilo, saj sva se z njeno hčerko odlično ujeli in me je tudi povabila na njen rojstni dan. Ampak s tem očitno ne bo nič. Preprosto ni več želela slišati zame. Njen odnos sem primerjala s seksom za eno noč. Torej, en dan si dober, naslednji dan pa te niti ne poznajo več. Meni je to odlična prispodoba (če se strinjaš s tem, mi to sporoči v komentarju). Ta izkušnja mi je dala vedeti, da je z ljudmi nekaj resnično narobe. Govorijo nekaj, ampak delajo vse tretje. Takšnih je dandanes res veliko. Upanje, da obstajajo dobri ljudje ostaja, ampak izgubila sem zaupanje v resničnost besed ljudi.

Če je nekdo sprva prijazen do tebe, še ne pomeni, da je tudi v resnici takšen in da mu bo mar tudi za naprej.

Vem, da se iz te zgodbe nisem nekaj naučila samo jaz, ampak tudi ti. Zato bom z veseljem prebrala tudi kakšno tvojo zgodbo ali mnenje na to temo. Pišeš mi lahko pod komentar.



S tem se je današnja objava končala, se beremo spet jutri!!

Mavrična Eva


Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Oražem
Insta: Karin boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Mavricna eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com

Komentarji