Ideje za božični zajtrk Blogmas #13

Danes ti bom dala nekaj idej za božični zajtrk.

Skratka, zajtrk je najpomembnejši obrok dneva. To bi reki vsi, ki se ukvarjajo z zdravo prehrano. Jaz pa mislim, da je zajtrk dober, ko si zanj vzameš čas. Da ni to takrat, ko se ti res mudi in nekaj narediš v 5h minutah. Mislim na tisti zajtrk, za katerega porabiš vsaj pol ure ali 1h in ga potem ješ dodatne pol ure ali več. Tu so torej ideje za zajtrke, ki potrebujejo malo več časa in so boljši, če jih jemo počasi in z užitkom. Ne, da jih zmečemo vase v 5h minutah. Uporabite jih lahko tudi izven "božične sezone".

1. Palačinke: Kdo jih ne mara?? Sama jih obožujem!! Najraje imam ameriške palačinke, ki se jim doda pecilni prašek. Z vami lahko tudi delim recept, če želite. Dobre pa so tudi navadne palačinke. En dan sem poskusila tiste z javorjevim sirupom in maslom, res je bilo dobro. Na palačinke lahko dodaš tudi sadje.

2. Omleta: Obožujem tudi to, saj tako zaužijem vsaj jajce ali dva. Rada jih delam s salamo in sirom, ostalih možnosti še nisem poskusila. Je pa res odlično. Dodaš lahko tudi zelenjavo. Če še nisi tega jedel/la, enostavno moreš poskusiti. Moj recept je samo to, da na ponev daš malo olja in potem dobro razšvrkljano jajce. Notri daš še malo začimb in naribanega sira, potem v sredino daš salamo ali šunko, ki jo lahko prej malo zapečeš, da je vse skupaj malo bolj hrustljavo. V sredino pa daš še malo sira, tudi naribanega in to je to. Že imaš čudovito omleto, ki jo potem še zaviješ, da nastane palačinka. Uživaj v top zajtrku. 


3. Zdrava pica: Kdo bi rekel, da je pica lahko tudi zdrava?? Jaz, ker doma delam pico iz drobtin in jajc (1-3). Potem dodam še šunko ter sir in vse skupaj pokrijem s pokrovko, da se sir stopi. Potem pa narežem in zajtrkujem ali pa pustim še za večerjo. Takšno pico mi je delala babi, ko sem bila še otrok. Takšno pico rada jem samo včasih, tedaj ko se mi prave ne da narediti. 



4. Kosmiči: Moja mami že nekaj dni je samo kosmiče, ki jih prekuham v mleku, da so mehkejši. Tako postanejo tudi bolj nasitni (sit si še nekaj ur). Naredim jih iz oreščkov, ovsenih kosmičev, dodam tudi kakšno žlico ali dve sladkorja in seveda dam tudi sadje na vrh. Brez jagod, malin, banan in borovnic ( lahko je tudi drugo sadnje) tega zajtrka ni. Včasih pa dodam na vrh še malo chia semen (semena so polna beljakovin).


To so moji najpogostejši zajtrki, ki jih obožujem. Pica in palačinke so primerni tudi za večerjo (če bi rad/a, da povem, kaj še rada jem za večerjo, mi piši v komentar).

S tem se je današnja objava končala, se beremo jutri!!

Mavrična Eva


Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Oražem
Insta: Karin boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Mavricna eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com


Komentarji