Butaste besede in vprašanja Blogmas #17

Danes bom govorila o besedah in vprašanjih, ki meni ne povedo veliko. 


  1. Lepo: Zakaj to zveni tako, kot da je nekomu popolnoma vseeno?? Meni to pove, da te stvar ne zanima preveč in mi tega ne želiš direktno povedati. Kakorkoli obrneš to besedo (lepoooooo, lepoo, ...) se še vedno se zdi beseda dolgočasenja in ni fore, da jo govoriš. Ker me zanima, kaj beseda pomeni v slovenščini, bom pogledala v SSKJ (slovar slovenskega knjižnega jezika). Torej ... Lepo je prislov od lep in se uporablja npr. v tem smislu: rana se lepo celi. Beseda "lepo" nikoli ne stoji sama, zato meni zveni butasto.
  2. Am: S to besedo sem imela veliko težav. Večkrat se zalotim, ko jo napišem ali izgovorim. Se trudim, da bi to počela čim manj. Mi pa pove, da nekdo ne ve, kaj bi rekel ... zato reče to.  
  3. Kaj delaš?: To je vprašanje, ki ga postavimo, ko ne vemo, kaj bi še vprašali. Večinoma ga ne postavimo zato, ker smo do nekoga vljudni in se to spodobi. Meni osebno gre zelooo na živce, saj sem razmišljala, da je zelo osebno vprašanje in dejansko kaj koga briga "kaj delam"?? In vedno dobiš en in isti odgovor na to npr. nič, gledam tv ali dc je. Kako naj iz tega dobim novo temo pogovora?? Najbolje, da se pogovor kar zaključi!!!
  4.  Aha; Kaj bi radi s tem povedali?? Je to enako kot ja? Res ne razumem te besede. Nima smisla, da mi jo pišeš. Hvala 
To so besede, ki mi gredo na živce in so mi butaste. Seveda jih še vedno večkrat preberem in vas prosim, če se jim lahko izognete. Hvala. Jaz se jim vsekakor želim izogniti. 

Če imaš ti kakšno besedo, ki je ne maraš ali ti gre na živce, mi to napiši v komentar!!!

Se beremo spet jutri!

Mavrična Eva


Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Hobiji blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com

Komentarji