Kako deluje svet?

Danes ti povem misel, ki mi je dala misliti: Svet deluje, kot želimo, da deluje! 

 To je rekla Malči v seriji Sreča najde pot (Porqe al amor manda). To se mi sprva ni zdelo logično, dokler se mi ni posvetilo.

Svet deluje, kot želimo, da deluje. To pomeni, da ima vsak človek zase sposobnost odločanja o tem, kakšen svet zase si želi ustvariti. V kaj želi verjeti, kaj si želi v svojem življenju priklicati, čemu hoče slediti, kakšen človek si želi biti. 

 Torej, če se vrnem v serijo, zakaj je Jesus dobil takšen nasvet od Malči? V seriji se glavni moški lik Jesus (Fernando Kolunga) zaljubi v Almo (Blanka Soto). Težava je, ker je Alma njegova šefinja. On pa njen tajnik. On ne ve, da se vsak dan tudi Alma bolj zaljublja vanj in ga morda celo ljubi, kot je to pri Jesusu. Jesus misli, da svet ne deluje tako, da bi tajnik bil v vezi z nadrejenim. Takrat mu Malči pove, da svet deluje, kot posameznik želi, da deluje. 

V mojem primeru pa: Jaz vem, da zame obstaja popoln moški in v to verjamem. Vem pa tudi, da so na svetu dobri ljudje in včasih so čisto običajni (ne super lepi), a imajo dobro srce. 


Kako pa bi ti rad/a da svet deluje???

 Zapiši mi svoj odgovor v komentar!!!!


To je za danes vse se beremo spet čez 4 dni. 


Komentarji