Zabavne igre na snežni dan #Blogmas 2

 Danes je že drugi dan blogmasa. 

Če bomo imeli srečo, bo tu kmalu sneg in s tem igre na snegu. Pri meni je ravno danes zapadel sneg in še pada, komaj čakam, da se bom lahko šla ven kepat in presenetit mačke ali očija iz kakega vogala. 

 Le kdo ne mara snega???

Vem, da vsi ne maramo mraza, ampak sneg je meni še vedno top. 

Tu so ideje za zabavne igre na snegu: 

1. Naredi lepega snežaka: Z družino se lahko igrate igro "kdo hitreje in lepše naredi snežaka", igrate se lahko v parih ali posamezno. Potem določite zmagovalca in nagrado (npr. dodatno skodelico vroče čokolade ali več penic v kakav). 


2. Kepanje: Kdo ne mara tega? Zgradite svojo bazo iz snega, nato pa se kepajte s svojo družino in uživajte. 


3. Ciljanje v tarčo: Lahko imate tarčo, ki jo ciljate s snežnimi kepami. Jaz se tako igram doma s padlimi jabolki (spomladi ali poleti). Ko sem jezna, jih zalučam čim višje na streho ali pa kar v kompostnik, ki ga imam pred hišo. To mi pomaga, da se znebim svoje jeze. Pozimi bi za to lahko uporabila zgolj sneg. Včasih je sneg tako suh, da se med letom razprši in nastane res čudovit prizor. 


4. Iglu: Ko se bila majhna, sem vedno rada delala igluje. Tekom zime pa se je na žalost vse skupaj stopilo in od njih ni ostalo veliko. Če ne bi bila edinka, bi ga gotovo še kdaj naredila. Morda mi bo letos uspelo prepričati očija, da ga spet narediva. 


5. Sledi: Veš, kakšno sled ima tvoj podplat čevlja??? Ne, jaz tudi ne. Vedno, ko stopim v sveže zameten sneg, si osvežim spomin. To mi je nekaj najbolj norega, kar res rada počnem. Hodim po snegu in delam sledi s svojimi stopali. Res je zelo zabavno. 


To je bilo 5 idej za snežni dan. Upam, da bo tudi pri tebi kmalu padal sneg.  

Se beremo spet jutri! Do takrat pa lep dan, kolikor ga je še ostalo.


Mavrična Eva

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin Boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snap: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Marična Eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 

Komentarji