Slovo od Pike #Blogmas 11

Danes vam bom sporočila eno slabo novico, ki me je zelo prizadela. Vsi ljubitelji mačjih navihančkov boste vedeli, kako mi je težko in boste z mano sočustvovali. Pred tremi dnevi nazaj mi je umrla mačka Pika. Piko sem dobila, ko je bila stara 6 mesecev, in sicer junija 2016.

Pika je bila plašna in je kot večina mačk veliko mjavkala (ali pa se je samo meni zdelo, da se neprestano oglaša). Prejšnji lastnik jo je zaradi tega klical Jokica. Na žalost nisem imela svojega prevoza in sem jo domov peljala kar z lokalnim avtobusom (vožnja traja 10 min). Med potjo me je bilo zelo strah, da bo preveč mjavkala in me tako izdala (voznik bi me lahko vrgel iz avtobusa). Na srečo se to ni zgodilo. Ko sva bili doma, je videla mačkona Pikija, ki je prišel k meni 2-3 dni prej kot ona.Bil je tudi njen brat. Na žalost je Piki čez nekaj časa poginil, a mene takrat ni bilo doma. Skratka, Pika je bila najbolj čudna muca na svetu. Jedla je piškote, nutelo in celo kokice. En dan je od sosedov privlekla celo kos solate in odpadne dele paprike. Ko sva to z očijem videla, sva skoraj počila od smeha. Morda pa je postala vegeterjanka, haha. Na začetku je rabila 20 min, da je začela presti, čez leto dni pa je že šlo hitreje. Ni bila kaj prida mačka, a leta so minevala in Pika je odraščala. Kmalu je postala najboljša muca na svetu, nekega dne(10.2.2020) pa mi je skotila Bučkota, ki je še vedno z mano. 


Kaj se je zgodilo 8. 12. 2020 ??

Zjutraj sem se zbudila in Piko našla na tleh v kopalnici. Kaj je tam počela, ne vem. Že nekaj dni je bila zelo čudna in je nehala jesti hrano. Čutila sem, da bo poginila. Vseeno sem jo odpeljala na veterino, ker sem upala, da ji bodo tam lahko pomagali. Tam so mi povedali, da so jo verjetno zastrupili. Rekli so, da ji ni pomoči in da jo bodo uspavali. Jaz pa nisem ostala z njo, ker sem se že prej poslovila od nje in mi je bilo že tako hudo. Vedno bo ostala v mojem spominu. 

To je za to objavo vse, hvala vsem za podporo. 

Mavrična Eva


Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin Boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snap: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Marična Eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 

Komentarji

  1. Ja, vsa slovesa so težka. Sploh pa od tistega, kar te spremlja lep čas in ti nudi veselje. Upam, da čimprej preboliš izgubo.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar