Kako prihraniti nekaj denarja??? #Blogmas 4

 Danes vam bom povedala nekaj trikov, ki sem jih seveda našla na internetu in jih bom tudi sama upoštevala oz. preizkusila. 

Moji najljubši: 

1. Dan brez zapravljanja: S prijatelji ali z družino določite en dan v tednu, ko ne bo nihče porabil niti eura.

2. Baterijske vložke hrani v zamrzovalniku: Vsi imamo doma AA baterije. Če jih hranimo v zamrzovalniku, jim bomo podaljšali življenjsko dobo.

3. Piši dnevnik izdatkov in prihrankov:Če hočeš biti res na tekočem z vsakim porabljenim kovancem, predlagam, da si omisliš en blokec. Tja vsak dan vpisuj porabo denarja. Tudi, če gre le za eno kavo na avtomatu v službi ali za položnice, ki jih moraš plačati. Se zna zgoditi, da konec meseca doživiš majhno kap ...



4. Izogni se razprodajam:Ne glede na to, koliko se ti zdi, da prihraniš, v resnici zapravljaš veliko več, kot bi sicer. Enkrat sem to že pisala - ko resnično nekaj potrebuješ, pojdi in premišljeno kupi. Ne kupuj samo zato, ker piše, da je poceni.


5. Špecerijo kupuj preko spleta: Če si v trgovini kot labradorec z motnjo pozornosti, ti močno priporočam, da nakupe špecerije opraviš preko spleta. Večji trgovci v Sloveniji nam že nekaj časa ponujajo to možnost. Dejstvo je, da preko spleta poiščeš le tiste izdelke, ki jih imaš planirane. V fizični trgovini pa moraš opraviti pot od izdelka do izdelka, vmes najdeš pa še malo morje drugih stvari. Tako na blagajni zapraviš veliko več denarja, kot je bilo sprva predvideno.


6. Shranjuj kovance: Vsak večer preglej denarnico, kovance izprazni v hranilnik, preglej in odstrani račune. Če se ti zdi prehuda prazniti kovance (včasih bo le 20 centov) vsak večer, stori to enkrat na teden. Ko se jih nabere dovolj, jih odnesi na banko, da ti jih položijo na račun.

7. Vedno plačuj z gotovino: Obstaja več psiholoških študij, da gre denar v fizični obliki težje od nas. Z nakupi s kartico nismo pozorni na vsoto, ki nam je odtegnjena z bančnega računa in nakupe zaradi tega opravljamo precej bolj nepremišljeno. Ko pa plačujemo z gotovino, se moramo od bankovca fizično ločiti, kar nam povzroči stisko in bolje premislimo, če je nakup res vreden ločitve od denarja.


8. Pusti denarnico doma:

Ko greš zjutraj v službo, vzemi manjšo količino gotovine za vsak slučaj, denarnico in kartice pa pusti doma. Če nimaš s seboj, ne moreš zapraviti. Enostavno. 

9. V službo si nosi svojo hrano: Iz ostankov prejšnjega dne si pripravi malico za v službo. Lahko si pripravljaš sestavljene solate, lahko namensko skuhaš dodaten obrok ... Skoraj povsod pa se najde mikrovalovna pečica, da si s seboj prineseno hrano lahko pogreješ. Naročanje hrane (npr. pic, bureka, kitajca) ali pa nakup preležanih sendvičev iz avtomata te na koncu meseca pride veliko več, kot pa znaša povračilo denarja za prehrano na delovnem mestu. 

10. Preverjaj ugodne ponudbe v službi: Velika podjetja imajo z drugimi podjetji sklenjene pogodbe o ugodnostih za svoje delavce. Tako lahko privarčuješ pri ceni letovanj, pri vstopnicah za plavanje, fitnes, potovanja ... 

Ostale trike pa si preberi na tem linku.

Mavrična Eva

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin Boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snap: Karinlove33
Spletna stran fb: Marična Eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 

Komentarji