Danes bom s teboj delila recept za božične piškote- medenjake.
Sestavine:
- 600 g moke
- 200 g sladkorja
- 200 g medu
- 150 g mehkega masla Izbrana kakovost Slovenija
- 3 jajca
- 2 poravnani žlički soda bikarbone
- 1 žlica začimb (cimet, limonina lupinica, piment)
Priprava:
V posodo stremo jajca in penasto umešamo sladkor. Dodamo zmehčano maslo in še naprej dobro mešamo. Ko dobimo lepo rumeno kremo, lahko dodamo med, na koncu pa še moko in začimbe. Testo naj vsaj pol ure počiva v hladilniku. Nato ga razvaljamo na 3–5 milimetrov in z modeli izrežemo poljubne oblike. Piškotke položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo približno 7 minut pri 180 stopinjah. Ko jih vzamemo iz pečice, morajo biti mehki. Svojo pravo čvrstost bodo dobili ohlajeni.
Piškoti bodo med peko narasli in se nekoliko razlezli – tako bodo dobili svojo značilno mehko zaobljeno obliko – zato bodite pozorni, da bodo pred peko na pekaču dovolj razmaknjeni.
Tu bom dodala še slike.
To je masa. Tu pa je končni rezultat.
Komentarji
Objavite komentar