Božična zgodba #Blogmas 23

Danes sem se odločila, da napišem božično zgodbo. 

Zgodba bo govorila o podlasici Tini, ki ima za sovražnici domačo mačko Evo in njeno najboljšo prijateljico sovo Mašo. Ponoči nanjo preži sova Maša, podnevi pa domača mačka Eva. Včasih pa nanjo prežita obe. 

Moja zgodba se začne, ko zapade prvi sneg. Vse je belo in zasneženo. Tina se ravno odpravlja na lov za ptiči, ko iz nekje skoči zajec Miha. Pove ji, naj ne hodi daleč, saj ima občutek, da bo kmalu zapadlo preveč snega, da bi se lahko vrnila domov. Zajec Miha je najboljši in najbolj zvest prijatelj Tine. Tina se odloči, da bo ubogala Miho. Zato se odpravi domov k mladičkom, ki jim je v njeni odsotnosti doma postalo dolgčas. Odločili so se, da gredo malo raziskat, kaj ta sneg pravzaprav je. Nekateri so odšli predaleč od doma in se izgubili. Sedaj mora podlasica Tina najti vse svoje mladičke in jih varno pripeljati nazaj domov, preden zapade toliko snega, da ne bodo mogli več nazaj. 

Tako se Tina odpravi na lov za mladiči. Kmalu vse najde in na poti nazaj jih ustavi mačka Eva. Ta si obupno želi kosilo, saj v zimskih dneh težko prideš do hrane. Tina se ji skuša umakniti, a se Eva nikakor ne da. Mladiči vse to budno spremljajo. Nenadoma pa se jim posveti. Kaj, če nekako prelisičimo Evo in jo spravimo stran. "Seveda. Lahko bi vzeli palico in jo zalučali stran. Potem bomo rekli, da je bil tisto ptič. Ja točno to bomo storili" reče eden od mladičev.

Tako je tudi bilo. Rešili so se mačke Eve in srečno prispeli domov, še pred novo zapadlim snegom. Vmes pa so si nalovili še hrano in tako preživili najlepši božič. 

Današnja objava je res nekaj posebnega in meni je res všeč in vem, da je tudi tebi. Če želiš nadaljevanje, mi to povej. 

Mavrična Eva

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin Boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snap: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Marična Eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 

Komentarji