5 Najlepših destinacij za obisk v Decembru #blogmas 16

 Danes bom s teboj delila 5 meni najlepših destinacij za obisk v decembru in božičnem času. 

1. Božičkova dežela, Finska

Ker Božička ni nikoli preveč, vam bo obisk njegovega doma prinesel prvovrstno izkušnjo. Imeli ga boste moč spoznati, opazovati severne jelene in se zabavati na snegu. Mogoče pa vas bo vsa ta magičnost pripravila, da boste za trenutek spet verjeli v Božička, kdo ve.


2. New York

Zahvaljujoč neštetim božičnim filmom, posnetim v New Yorku, se nam že lahko zdi, kako izgleda božič v velikem jabolku. Božične lučke in po možnosti rahlo prašenje snega. Najvišje božično drevo na svetu, se prižge v centru Rockefeller, vi pa lahko pod njim tudi drsate. Nikar pa ne pozabite na ogled znamenite newyorške baletne predstave Hrestač.


3. Dublin

S prav posebnim smislom za humor imajo trdoživi Irci nekaj novih načinov za počastitev božiča. Najbolj noro je zagotovo jutranje kopanje na božični dan v bazenu z morsko vodo. Obiskali boste lahko božično tržnico, ki je zelo okrašena ter dobro založena s hrano in pijačo. Ne zamudite tradicionalnih pevskih zborčkov v katedrali Svetega Patrika.


4. Nurnberg

Če še niste obiskali čarobni Christkindlesmarkt (božična tržnica) v Nürnbergu, potem niste še doživeli prave božične evforije. Tu boste našli 180 prodajnih stojnic, igrač, sveč, medenjakov in sladkarij. Kupci se boste lahko ogreli z bratwurstom in kuhanim vinom. Obiščite ga ob mraku, ko praznične luči ustvarijo pravljični spektakel. Božično nakupovanje še nikoli ni izgledalo tako očarljivo.


5. Tokio

Božič v Tokiu je videti pravljično tudi brez vere. Tradicionalno je praznovanje novega leta na Japonskem bolj pomembno kot božič, vendar se to ne opazi več. Spektakularno okrasijo mesto z okraski in lučmi. Božični večer je velika stvar, ki po aktivnosti spominja na valentinovo – noč za pare in romantiko. Praznični japonski slog obvezno vključuje ocvrtega piščanca, ki mu sledi puhasta torta s smetano in jagodami.


Tako se danšnji blogmas konča. 

Mavrična Eva


Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin Boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snap: Karinlove33
Tik tok: Karinboom3
Spletna stran fb: Marična Eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 

Komentarji