5 Meni najljubših božičnih filmov iz otroštva # Blogmas 3

Danes ti bom predstavila pet najljubših filmov iz svojega otroštva in vsakega bom čisto na kratko opisala. Prepričana sem, da si vsaj enega od njih že videl/a. 

Leo in Tabaluga - Božična verzija

Zgodba govori o fantku, ki je sirota in na božični večer ostane sam v sirotišnici. No, tako vsaj misli. 

Ne ve, da so ljudje, ki bi ga posvojili, obtičali na poti zaradi prevelike količine snega. 

Tako se znajde v Zelandiji. Ker po nesreči uniči njihov kamen, mora s Tabalugo po novega v zelo nevaren kraj. Na koncu k sreči pride do družine.

Ta opis sem dobila na internetu. 

Tabalugina domovina Zelandija se znajde v veliki nevarnosti, ko vanjo nepričakovano zaide osiroteli deček s pravega sveta. Tabaluga se z osamljenim dečkom brez doma spoprijatelji. A zlobni in trapasti snežak Arktos proti dečku naščuva Zelandce. Napetost še naraste, ko Arktos ukrade dečkovo igračo. Z njeno pomočjo izdela velikansko orožje, s katerim hoče uničiti Zelandijo. Tabaluga mora premagati Arktosa, obenem pa je v precepu. Odkrije, da dečka v pravem svetu čaka sreča. Sam pa bi rad, da bi njegov prijatelj ostal v Zelandiji. Tabaluga mora hitro poiskati najboljšo rešitev za svojega prijatelja, ker se bodo „vrata“ v pravi svet ob koncu dneva zaprla.


Frančkov čarobni božič:

Z avtom, polnim prtljage in daril, se Frančkova družina odpravi praznovat božič na Daljno kmetijo, kjer je odraščala Frančkova mama. Franček komaj čaka, da bo spet videl babico in dedka. Njegovo navdušenje nad prazničnim obiskom pa kmalu splahni, ko ugotovi, da je Albinca po nesreči pozabila njegovo najljubšo igračo Sama doma v Gozdovih. Da je mera polna, mora tudi sobo deliti s sestrico. Franček ugotovi, "da je biti veliki brat velika nadloga". Mali želvak se malce potolaži, ko pomaga babici obnoviti stare sani za dedkovo božično presenečenje.


Jelka 

Zgodba govori o jelki, ki si na vse pretege želi odrasti. Starejše jelke pa ji govorijo naj uživa mladost, dokler je mlada. Potem pa jo nekega dne posekajo. Tako postane božična jelka. Po božiču pa jo odnesejo na podstrešje, ker spozna miši in jim pripoveduje zgodbe iz gozda, ki ga sedaj že močno pogreša. Pomladi pa jo zažgejo in postane dim. Obiskat gre gozd in ni ji več mar, da ni jelka. Celotno risanko si lahko pogledaš tukaj.


Neki medvedek, ki je bil v trgovini z igračami

Zgodba se začne, ko so medveda naredili. Namesto nasmejanega medvedka, so naredili takšnega z žalostnim izrazom. To je bil razlog, da se v veleblagovnici ni nikoli prodal. Tako je šel v manjšo trgovino, kjer je spoznal druge igrače take vrste. Vsi pa so ga spraševali, če je žalosten. Vedno je rekel, da ni. 

Te risanke se res res malo spomnim. Vem pa, da me je vsako leto spravila v jok. Na internetu je žal ne najdem. Če se je kdo spomni, naj napiše v komentar. 

Jelenček Niko 1

To risanko si gotovo gledal/a, jaz sem jo 2-3x. 

Niko je navihan fantič, ki se igra z vrstniki, ušpiči kakšno neumnost in ob večerih najraje posluša zgodbe o svojem junaškem očetu. Vendar ni navaden fantič. Jelenček je. Živi visoko na severu, njegov oče pa naj bi bil eden od Božičkovih letečih jelenov. Tako vsaj trdi Nikova mama.

In ker se zmožnost letenja prenaša z očeta na sina, je Niko prepričan, da se lahko nauči leteti. Njegova čreda vse pristanke na smrček pospremi z zmrdovanjem in pikrimi pripombami, toda Nika ne morejo odvrniti od letenja.

Življenje teče po starem, dokler nekega dne Niko po nesreči ne razkrije skrivališča jelenov nevarnemu tropu volkov in jeleni se komaj rešijo. Za nesrečo okrivijo Nika, ki zato zapusti čredo in skuša oditi k očetu. Toda nihče ne ve, kako se pride v Božičkov breg, kjer živijo Božiček in njegove leteče sile. Niko se tako v družbi prijatelja Julijana in pojoče podlasice Vilme poda na pustolovščino, ki ga bo popeljala v skrajne nevarnosti, najskritejše kotičke severa in seveda k očetu, ki sploh ni vedel, da ima nekje že skoraj odraslega sina. Niko dokaže, da je srčen jelenček, reši Božička in sam božič pred podlim volkom Črnim, vendar se potem raje vrne k družini in prijateljem, saj spozna, kaj je na svetu najpomembnejše.


Mavrična Eva

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin Boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snap: Karinlove33
Spletna stran fb: Marična Eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 

Komentarji