Raziskava Covid 19- 1.Del./4.Del.

Uvod: 

Danes bom po večini govorila  o Covidu 19, ki nas spremlja skozi življenje in nam daje nove izzive ter nove začetke. 

Odločila sem se, da naredim svojo raziskavo o tem, ker se mi zdi to res pomembno in predvsem zelo zanimivo. Veliko stvari, ki so napisne tu, jih marsi kdo ne ve. Saj so presenetile in šokirale celo mene samo. 

V prvem delu sta interjua človeka, ki imata oz sta preživela ta virus. Povedala/li sta mi, veliko zanimivih stvari, ki bi zanimale marsi koga. 

1. Del: Interjuji z imetniki Covida 19

Vprašanja:
1. Kako si dobil/a Covid 19 in kako si reagiral/a, ko si izvedel/a, da si pozitiven/a???
2. Kje si sedaj( doma ali bolnišnica)
3. Kako se Covid 19 obnaša, Kaki so simptomi???
4. Kako hudo je v primerjavi z:
a: Prehladom:
b: Gripo:
c: Plučnico:
5. Kako to preživljaš in kaj vse počneš??
6. Kakšno je stanje( če si v bolnišnici, (kako skrbijo zate))?
7. Kaj bi svetoval/a nekomu, ki ga dobi?
8. Kakšno je po tvoje realno stanje( smrtnost in to k govorijo( resnica ali laž)?

1. Interju:

1. Covid sem po mojem mišljenju dobil od brata, ki je zaposlen v trgovini in ima stike z veliko ljudmi. V ponedeljek sem šel na testiranje kjer so mi vzeli bris. Sam poteg jemanja brisa je zelo kratek in ne boli. Da sem pozitiven na covid sem izvedel dan pozneje, ko si mi sporočili preko telefona. Reagiral sem mirno, saj sem vedel, da ga na neki točki bom tudi dobil. 

2.Borbo s Covidom preživljam v domači karanteni. Iz bolnišnice so mi sporočili, če bi prišlo do poslabšanja stanja moram nemudoma poklicati, ker pa do sedaj do tega ni prišlo sem kar doma.

3.Simptomi so se zečeli pojavljati že 3 dni prej, ti so podobni kot pri prehladu in gripi. Vročina mrzlica, kašljanje bolečine v sklepih in mišicah, bolečina v glavi. Simptoma sta tudi izguba vonja in okusa, ki pa pri meni nista stopila v veljavo. Sam sem sicer pričakoval negativen test glede na to da mi je večina simptomov hitro minila tudi telesna temperatura mi je v 2 dneh izginila. 

7. Če bi kdo dobil ta virus bi mu svetoval, da prepozna simptome in se takoj osami. Naj pije veliko tekočine, jemlje določena zdravila in naj ne zganja panike. 

8.Stanje glede umrljivosti glede na število pozitivnih okužb je relativno majhno. Vsi okuženi imajo zelo veliko možnosti da preživijo (99% možnosti), tako kažejo tudi različne raziskave o Covidu 19). Covid bo po mojem mnenju in iformacijah trajal še najmanj 10 let, seveda bodo v tem času že razvili cepivo s katerim bo telo na ta virus postalo imuno.

2. Interju: Tu je odgovarjal/a en/a iz kritične skupine

1. Nevem kako sem dobil Covid 19. En dan sem se počutil slabo in so me poslali na test. Ko sem izvedel rezultate sem pomislil na družino in me je skrbelo, da jih ne okužim. 

2. Sedaj sem doma . 

3. in 4. Najprej se je začelo s praskanjem po grlu in nato visoka vročina bolečine v mišicah in sklepih. Boleča glava. Veliko kašlja in nato občutek kot da se utapljam. To je grozen občutek do takrat pa je bilo kot gripa. 

5. Večino časa sem prespal oz preživel v postelji saj me je bolela glava in nisem mogel gledati televizije ali brati. Ko so se predkratkim simptomi umirili pa sedaj lahko delam vse normalno, kot prej. 

6. Sedaj sem doma sem pa bil 3 dni v bolnišnici, kjer so nam dali kisik. Čeprav je prišlo do tega, da je moje stanje potekalo dokaj blago. 

7. Ljudem bi svetoval naj pazijo, da ga ne dobijo. Če pa ga dobijo naj mirno odreagirajo. In pozitivno grejo čez vse skupaj. 

8. Moje mlenje je, da je smrtnost lahko visoka saj v primeru, da te ob zapletih ne sprejmejo v oskrbo gre lahko zelo hitro vse narobe. 


Te še kaj zanima pa kar z besedo na dan. Vem, da si ob branju užival jaz sem v pisanju. Ne pozabite se prijaviti na naše novice. Imate še kakšen dober predlog, kako stvar izboljšati, lahko zapišete v komentarjih. Vam je bila objava všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Google+ ali Instagram-u Se beremo naslednjič.


Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin Boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snap: Karinlove33
Spletna stran fb: Marična Eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 

Komentarji

  1. Kaj pomeni "mlenje"? Ali je izprašanec med okrevanjem mlel kakšno stvar? Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Đizus no Karin ,pa ti tvoji blogi rabijo lektorja-daj jih preberi preden kaj objaviš,ker
    to je sramota za slovenski jezik kako pišeš.
    Potem pa tukaj gor ljudi posiljuješ s svojimi linki !!! Zamisli se punca,če je tvoje pisanje res za
    objavo??!! Če bi bila pravi bloger,bi šla na stran blogerjev in se tam naučila kaj pomeni beseda BLOG in kako se to strokovno piše .Ne bi ti škodil tečaj slovnice punca

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar