Petek 13- Prvič sama domov

 Danes bom govorila o tem kako sem nekega petka 13, šla sama domov iz internata, k očiju. To je bilo 6-7 let nazaj. 

Zgodba pa se začne, ko sem bila na poti na avtobus, ko sem se tako spotaknila in padla po tleh. K sreči sem ga ujela in odnesla z malo potolčenim kolenom, umazanimi in malce strganimi hlačami. Drugače pa sem bila cela. Imela sem malo odrgnjene roke. 

Prišla sem domov, kot običajno vsak petek po tem. Bilo je vse normalo, dokler moj oči ni rekel da je nekaj narobe z mojim mačkom Bučoktom Št. 1. 

Slika: 



Rekel mi je tudi naj ga ne pogledam, saj bom to obžalovala. Takrat še nisem imela ključa od hiše, zato se moj oči ni takoj odpravil k veterinarju. Da vidi kaj se bo zgodilo. Tako sem vseeno pogledala mačka. 

Imel je odprt vrat. Težko pojasnim in tudi nobene slike nimam. Odprt vrat očitno ga je ugriznila neka žival pes in je zato imel luknjo v vratu. Vse se je videlo noter. Ni bilo prijetno gledati tega. 

Nisem dolgo razmišljala, kaj storiti samo rekla sem očiju, da naj vzame Bučkota in da naj gre z njim, da se to čim prej reši. Oči je z Bučotom takoj odšel k veterinarju. Tam so mu rekli, da bo šel na operacijo in tako je bil kakšne 20 min ali 30 min na operaciji. Seveda prej so ga še omamili. 

Ko sta Bučko in oči končno prišla domov sem bila nadvse vesela, da ga niso usmrtili. Ker sem seveda premlevala vse možne scenarije in ta se mi je zdel najhujši zato, o njem nisem kaj dosti razmišljala. Ko pa sem pomislila sem začela jokati. 

Bučko je bil še vedno omamljen in ni vedel zase ravno, ko sta z očijem prišla domov se je začel prebujati. Okoli vratu je imel neko ruto, ki je bila res slabo pritrjena (s tem sem se ukvarjala skoraj cel večer, uspelo mi je dati nekaj takega gor, da tudi če se je praskal rane ni mogel odpreti). Sledil je res zabaven večer. Maček je hodil okoli kot bi bil pijan. Ležal je na fotelju in zraven njega smo imeli stol, ko je šel do stola se je na enkrat zazibal (ne vem, če si znaš predstavljati meni je bilo res smešno             ( nimam videa ali slik). 

Kmalu nisem več mogla biti budna, zato sem poklicala očija naj pazi na Bučka, ker sem jaz utrujena in ne morem več. Ne vem kaj je takrat naredil oči ampak jaz sem šla spat in petka 13 je bilo konec. 

To je bil moj petek 13 izpred 6-7let imela sem 13-14 let. Kaj pa si ti doživel/a za petek 13, je bilo smešno ali žalostno. Moj je bil in zabaven, smešen in še žalosten (nekaj min pa vseeno). Piši v komentar!!!

Mavrična Eva

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin Boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snap: Karinlove33
Spletna stran fb: Marična Eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 

Komentarji

  1. BEEEDAAAAAAAAAAA !!! tak mali otroci v 4.razredu oš pišejo

    kdo bo to bral ?

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimni, nehaj žaliti. Če ti ni všeč, preskoči in ne beri. Problem solved.

    OdgovoriIzbriši
  3. Karin, ne obupaj zaradi takih. Za moje pojme je super, da se v tem norem svetu upaš izpostaviti in pokazati svoje mišljenje, ideje, čustva... Večina to skriva, oz se pretvarjajo na tri šihte. Tako da kapo dol :)

    OdgovoriIzbriši
  4. A ne...ker je to edina Karin na netu. Malo še zresnite nekateri in če mislite žaliti, je vseeno, če ste tiho

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar