Legenda bloškega jezera

Danes ti bom povedala legendo bloškega oziroma volčjega jezera, kot sama pravim. 

Legende o tem jezeru na žalost nisem našla. Sem pa izvedela, da je to jezero umetno, tega prej res nisem vedela. 

Zakaj se mu reče Bloško jezero, ker leži na Bloški planoti.

Reče se mu tudi volčje jezero, ker se nahaja v bližini naselja Volčje(tudi sama sem prvič slišala za to preden sem začela hoditi tja). Moram reči, da je zelo zanimivo ime za to naselje. Več o samem jezeru tukaj . 



Tudi o tem kako je nastalo naselje Volčje ni nobenih zapiskov. Predvidevamo pa lahko, da zaradi volkov. Sem pa našla drugo volčje v bližini Brežic a žal ni pravo. Možno pa da je dost podobno. 

Če ti ali kdo od tvojih prijateljev, znancev, sorodnikov pozna legendo o nastanku Volčjega ali volčjega jezera ga/jo prašaj in mi povej v komentarju Hvala. 

Ta objava ni ravno posvečena je pa zaradi moje prijateljice, ki v tem času piše diplomsko nalogo in ji želim, da jo čim prej konča in dobro opravi. Imela je željo, da naredim objavo na to temo in seveda sem ji to uresničila. Če tole bereš potem veš, da je namenjeno tebi( ko najdem link od njenega bloga, ki ga tudi sama piše ga bom ustavila tu) Piše pa res zelo zelo dobro meni se zdi, da je že z 5 mi objavami prišla dlje od mene. 


Te še kaj zanima pa kar z besedo na dan. Vem, da si ob branju užival jaz sem v pisanju. 
Ne pozabite se prijaviti na naše novice. Imate še kakšen dober predlog, kako stvar izboljšati, lahko zapišete v komentarjih. Vam je bila objava všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Google+ ali Instagram-u Se beremo naslednjič.


Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin Boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: Marična Eva blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 



Komentarji

Objavite komentar