Kaj narediti, ko te nekdo žali/zafrkava????

Danes ti bom povedala kaj narediti, ko te nekdo zafrkava/žali. 

  1. Si miren/a; Če se boš razburjal/a se bo kmalu tudi tisti, ki te žali. Kar ni dobro, ker potem lahko pride do pretepa ali celo klica policije. Tega pa seveda nihče noče. 
  2. Ignoranca; Nekoga, ki te žali ne poslušaj. Nihče, ki ti govori, da si butelj, krava, debil, kreten.... te zagotovo ne pozna in ne more vedet kaj si. Če pa te pozna naj ti pove zakaj tako misli, da boš ti vedel/a. To bi bilo fer. Drugače pa ignoriraj in pojdi stran. Itak nimajo pojma kaj sploh govorijo za vogalom jih itak čaka neka kazen, če ne od tebe pa koga drugega. Mogoče pa jo bo dobil/a kdaj drugič samo ne bit ti ta oseba oz ja okej je, da se postaviš zase a v mejah normale in mirnosti. 
  3. Pojdi stran; Temu se ne reče pobeg pred težavami vsaj ne zame. Jaz si to predstavljam, kot grem ker zakaj bi te poslušala, če ne veš kaj govoriš in me ne poznaš??? Poleg tega pa mam drugo delo. Ali pa si nekaj izmisli in odidi stran, da ne bo zgledalo kot da bežiš. Najdi dober izgovor za odhod. 
  4. Postavi se zase; Bodi miren/a in povej, da nima te pravice, da te žali brez konkretnih razlogov. Potem pa to povej razredniku in naj se to že enkrat neha. Ko imaš dovolj povej razredniku. Ne boš toži baba, postal/a boš junakinja, ki si je upal/a povedati in rešil/a vso zadrego. Seveda se lahko zgodi, da boš še v večji golji, a nič zato nekega dne bo vse v redu nekdo bo temu zagotovo naredil konec. 
  5. Nikoli ne odnehaj; Če je potrebno to osebo zatoži vsak odmor potem bojo gotovo nekaj hitro ukrenili, če ne bojo potem je nekaj narobe z njimi potem povej še doma in starši bojo to morda z odvetniki celo rešili. V tem času pa kar malo dovomim, ker ja tudi pri meni ni nič uspelo in se je vleklo 3,5 let od 5ga do 9 ga razreda. Še ko smo šolo že zapuščali se to ni spremenilo no se je do neke mere, a se še vedno ni dokončno končalo.
Moji nasveti so taki, ki bi mogoče, če bi jih vedela prej upoštevala. Se pa zavedam, da je to težek korak se postavit zase in povedat razredniku in ta naj bi ukrepal pa ne ukrepa. Vem se dogaja a res ti polagam na srce nikoli ne obupaj vedno bojo obstajali ljudje, ki jim pač ne boš všeč. Tako svet deluje. Pravijo pa tudi, da svet deluje tako, kot želimo da deluje. Sam/a se odloči kaj naj bi to pomenilo. 

Če bi se o tem pogovoril/a z mano mi piši in morda skupaj najdemo rešitev. 

Te še kaj zanima pa kar z besedo na dan. Hehe upam, da si ob branju užival jaz sem v pisanju. 

Ne pozabite se prijaviti na naše novice. Imate še kakšen dober predlog, kako stvar izboljšati, lahko zapišete v komentarjih. Vam je bila objava všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Google+ ali Instagram-u Se beremo naslednjič.

Karin Boom


Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin Boom ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: Hobiji blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 

Komentarji

  1. Nimaš kaj, vedno se bodo našli ljudje, ki svoje frustracije sproščajo z žaljenjem drugih. Dostikrat pomaga, če umiriš žogico in dotičnega vprašaš, čemu to počne in zakaj meni, da si kreten, ali kaj podobnega. Je pa dostikrat brezveze, če si zadeve preveč ženeš k srcu, saj imajo mnogi še večje veselje, da s tem početjem nadaljujejo. V primeru fizičnega nasilja imaš pa seveda vso pravico udariti nazaj.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar