Ne delam, kar mi ni všeč

Tokrat objave nisem napisala jaz ampak en moj zvesti bralec oz. bralka. Sam/a je imel/a idejo in jo ubesedil/a in danes v tej moji blog objavi dobila mesto. ( če bi tudi ti rad/a napisal/a svojo objavo mi jo seveda pošlji na moj mail in ne pozabi dodati besede blog, da jo bom lažje našla) 

To je v bistvu nadaljevanje moje objave Delo za pol leta. Vem, da boš užival/a v branju!!!

Vsi si želimo sveta, kjer bi lahko počeli tisto, kar nam je všeč, tistim manj všečnim zadevam pa bi se radi popolnoma izognili. Tudi mediji nam v zadnjem času posredujejo propagando, da je to možno za vsakega od nas in za zgled postavljajo slavne osebe, ki na prvi pogled delujejo, kot da jim dano živeti takšno, naravnost sanjsko življenje.

A vsi vemo, da je v realnem svetu to žal nemogoče, saj nismo osamljen otoček sredi oceana, temveč del družbe. V družbi pa se hočeš-nočeš srečujemo z interesi drugih ljudi, ter pričakovanji staršev, prijateljev, partnerjev, šefov in še koga. Ravno zato moramo dostikrat početi stvari, ki nam niso najbolj všeč (ali sploh ne), vendar po drugi strani vemo, da jih moramo opraviti, če si ne želimo nakopati kritik, zamer ali celo težav. Nemalokrat pride do situacij, ki se nanašajo na nas osebno in moramo čimprej ugrizniti kislo jabolko in rešiti nastalo situacijo, pa čeprav bi jo raje izbrisali. In tudi zgoraj omenjene slavne osebe so izpostavljene nenehnim kompromisom in prilagajanju drugim, da ostanejo v svetu šovbiznisa. Res pa mediji prikažejo le lepe plati takega posla...

Dobro je ob vsaki taki zadevi razdelati alternative tipa "Kaj pa če...". Najbolje seveda že vnaprej, da zmanjšamo stres, ko do take situacije dejansko pride. Najhuje je seveda ostati brez alternativ, kar je potem vir neuspeha ali vsaj frustracij. A včasih se neizogibno zgodi tudi to, ampak če imaš alternative, je v tolažbo vsaj dejstvo, da si preizkusil več možnosti in si potem težje začneš očitati, da nisi naredil dovolj. Ukvarjam se tudi s športom, kjer je poleg osnovne ideje nujno razviti 2 ali celo 3 dodatne alternative, ki jih potem preizkusiš, če se osnovna ideja ne izide po pričakovanjih. Življenje je dinamično in nemogoče je vnaprej predvideti vse alternative, zato je dostikrat potrebno hitro razmišljanje izven okvirjev. Ravno slednje pa zna biti vir mnogih frustracij, saj zahteva izstop iz cone udobja.
Kot drugo si je fino narediti načrt, kako bomo tako delo opravili. Pri tem nam je lahko v oporo zavedanje, da prej, kot bomo tako neprijetno zadevo spravili pod streho, prej bo konec naše slabe volje in prej se bomo lahko vrnili k stvarem, ki nas navdušujejo.

A ne glede na vse možne komplikacije pa je tovrsten stres stimulativen. Izstop iz cone udobja je priložnost za učenje in osebni razvoj, oboje pa pozitivno prispeva tudi k samopodobi. Nestresne in nekonfliktne situacije zna namreč obvladati vsak od nas, dinamičnih in stresnih situacij pa ne. In ravno to je ena od razlik, ki nekaterim ljudem dviguje vrednost, v današnjem svetu, ki zahteva hitro prilagajanje, pa je to praktično postala nuja. Zato se splača stisniti zobe in zaplavati.


Te še kaj zanima pa kar z besedo na dan. Hehe upam, da si ob branju užival jaz sem v pisanju. 
Ne pozabite se prijaviti na naše novice. Imate še kakšen dober predlog, kako stvar izboljšati, lahko zapišete v komentarjih. Vam je bila objava všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Google+ ali Instagram-u Se beremo naslednjič.

Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: Hobiji blog + group
Mail: karla.orazem@gmail.com 

Komentarji