Moje počitnice OS in SŠ

Danes bom govorila o počitnicah, kako sem jih preživljala, ko sem še hodila v šolo. Razliko med počitnicami v osnovni in srednji šoli. 

Osnovna šola: 
Moje počitnice so bile večinoma zelo nore. Vedno sem kam šla in nikoli mi ni bilo dolgčas. Vedno se je kaj zanimivega dogajalo. Malo sem bila doma pri mami malo pri očiju, malo pa tudi v Ljubljani in drugih državah( Črna gora, Madžarska( jeseni ), Sarajevo( pozimi), Hrvaška( poleti, Krk in Savudrija). To bolj kot ne. Ziher sem bila še kje med počitnicami ampak se sedaj ne spomnim. Edino poletje, ko sem se tresla od živčnosti je bilo v 7 razredu. Imela sem namreč popravc iz Zgodovine. Tako je šel samo en mesec počitnic ali manj pol meseca do konca Junija in začetek Julija. Ostanek pa je bil zakon. 
Ja to pomeni, da sem ga naredila v prvo. Enkrat ni nobenkrat pravijo. 

Srednja šola: 
Prvi letnik sem se res veselila počitnic in drugi tudi. Moje počitnice takrat so bile drugačne od počitnic v srednji šoli. Manj sem bila v Ljubljani in več doma pri mami in očiju. Posledično mi je bilo precej bolj dolgčas. Zato se počitnic zaradi dolgčasa v 2 letniku nisem veselila. Sem se pa nekje na sredini 2 ga letnika odločila, da je bolje, da trdo delam, da mi bo potem lahko dolgčas, ker si ga bom vsaj zaslužila. A ni to zakon občutek, ko veš, da si naredil vse in ti je sedaj lahko dolgčas. Tako sem v tretjem letniku dala od sebe vse in še več. Izumila sem novo tehniko. Reklo se ji je pametno razmišljanje. Bila sem v internatu in tam sem dala informacije, kot so: 
- Ja mogoče naredila letnik sej nima veze men je vseeno.
- Ja kaj pa vem, če se bom učila, 
- Joj ne da se mi učit, to je tok kr neki, 

In podobno moji resnični cilji pa so seveda bili, da naredim letnik in se maxsimalno potrudim, da pridobim poklic. Učila sem se delala naloge( vsaj večino nalog), ponavljala snov, ki smo jo delali v šoli. Ko pa je v mojo sobo stopila vzgojiteljica sem hitro skrila vse zvezke. In ko me je vprašala kaj delam sem rekla nič. Tako sem se na nek način skrivaj učila ne da bi kdo vedel, da to ni res. Vseeno sem povedala enemu vzgojitelju, ker se mi je zdelo fer. Trik metode je samo v tem, da nekomu daš napačne informacije in ti potem ne težijo oz. ti precej manj( za več komentar ali pa me najdi na družbenih omrežjih). Je pa res, da sem na na sredini leta poslabšala a vseeno, kar se lotiš dokončaš. 

Ta metoda se je dobesedno izkazala za genialno. Na koncu nisem samo bila pozitivna celo dober uspeh sem si pridobila. Kar je nekaj norega. Res mi je žal, da sem to metodo izkusila šele v zadnjem letniku, če bi jo prej bi ziher bila morda celo prav dobra. 

Te še kaj zanima pa kar z besedo na dan. Hehe upam, da si ob branju užival jaz sem v pisanju. 
Ne pozabite se prijaviti na naše novice. Imate še kakšen dober predlog, kako stvar izboljšati, lahko zapišete v komentarjih. Vam je bila objava všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Google+ ali Instagram-u Se beremo naslednjič.

Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: Hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 

Komentarji