Delo za pol leta

Danes bom pisala o delu, ki se začne čez malo naj kot 3 tedne. Trajalo pa bo pol leta ali 6 mesecov. Po končanem programu/ delu pa greš seveda lahko tudi naprej in dobiš še kako drugo znanje. 

Gre pa za program oz. delo. Zaposlitvene rehabilitacije. Kaj to pomeni???

Tega programa se po večini udeležijo mladostniki ali celo ljudje v poznejših letih, ki si želijo dobiti nova znanja in izkušnje pa tudi maladostniki s posebnimi potrebami. 

Jaz pa spadam v kategorijo mladostnik z željo po novih znanjih in izzivih pa tudi, da ne visim samo doma ampak se tudi kaj dogaja. 

Kot že rečeno to poteka 6 mesecev prvi mesec se samo spoznavamo, 2-5 si nekje na svojem delovnem mestu in se preizkusiš v raznih zadevah jaz bom probala čim več stvari probat a mislim, da mi bl k ne leži gledališče pri čemer bom ostala. Zadnji mesec pa je zaljuček in utisi in tako če bi še kej, kar nismo umes poskusili tako si predstavljam( bom umes delila tudi utise in tako, da tudi tebi približam, da se udeležiš) 

Vsekakor pa ni potrata časa, ker če gledemo na to kako dovgo traja, da najdeš neko zaposlitev je to lahko potem zate celo plus, da se naučiš osnov ali že kaj več na podlagi pred znanja in potem se lažje zaposliš. 

Za to ker se udeležiš dobiš to tudi seveda plačano poleg malice in seveda prevoza. Tako da večjih bojazni ni. Aja pa če umes ugotoviš, da ti ne ustreza lahko mirno zapostiš in nimaš več obezenosti do ničesar. To je pomeni, da ne boš plačan/a za nazaj samo za naprej ne boš. Ampak od tega boš gotovo nekaj odnesel/a. Jaz se zelo veselim, ker mislim, da bom dobila veliko in veliko lahko tudi dam. 

Kot je ne davno rekla ena moja znanka. Tudi ti lahko veliko daš. Ja prav ima s svojimi izkušnjami in stvarmi, ki jih sem jih dala za sabo lahko res veliko dam. Kaj je to dati?? Ja če ne drugega lahko nekoga prepričam da se odpre sprosti in se postavi zase lahko pa nekomu nudim podporo in mu/ji stojim ob strani. Vedno sem tam, ko me nekdo najbolj potrebuje ravno takrat se lahko prikažem od nikoder. 

Osebo uprašam kaj je narobe in kako lahko pomagam učasih sami ne vejo kaj bi zato sem kdaj tudi samo tam in jih tolažim ali povem kaj lepega. Ali pa sem samo tiho in čakam da vidim kaj bo, ko pa se naveličam grem stran. To samo v primeru ko vidim, da se ne kdo z mano noče pogovarjat ali se mi zaupat al neki potem odidem in je to to. Vedno pa seveda lahko pride sam/a do mene in se pogovori. Povedat želim, da nikogar ne silim, da se z mano druži in mi pove kaj osebnega. Je pa res, da zaradi moje simpatičnosti ljudje velikokrat, kar sami povejo ne rabim drezat v njih to mi je ubistvu najbolj pri srcu. 

JA tudi ti ki to bereš se mi lahko zaupaš. Lahko mi poveš kar koli in, če bom to kdaj povedala naprej bom povedala z xy imenom oz ga ne bom omenjala. Pa to samo zato, da ljudje vidijo da niso sami in se tako lažje odprejo. Drugače pa ja veš kje me najdeš vse piše.

Te še kaj zanima pa kar z besedo na dan. Hehe upam, da si ob branju užival jaz sem v pisanju. 

Ne pozabite se prijaviti na naše novice. Imate še kakšen dober predlog, kako stvar izboljšati, lahko zapišete v komentarjih. Vam je bila objava všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Google+ ali Instagramu Se beremo naslednič.

Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: Hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 

Komentarji