Če bi bil vsak dan praznik???

Danes bom odgovorila na vprašanje, kaj bi bilo, če bi bil vsak dan praznik. V smislu, da ne bi hodili delat in bi bili samo doma ozeroma počeli, kar nas je volja. 

Sama o tem nisem veliko razmišljala, a ko sem videla to nekje napisano sem se zamislila. 

Kaj bi bilo, če bi denar kar prihajal in prihajal od niker. Vsi bi bili srečni in bogati. Nihče ne bi nič delalal. 
Skratka verjetno bi bili brezkrbni ane??

A useeno se uprašam, kaj bi bilo če nihče ne bi kuhal nihče pral nihče gasil nihče zdravil nihče se izobraževal Itd...

Ja no res ne vem kam bi prišli. Verjetno bi se vrnili nazaj v kameno dobo, ko je to res bilo. Ampak mislim, da so v zgodovini ravno iz dolgčasa začeli izumljati stvari. Ubistvu je tam bil vsak dan praznik, a so ga nekako useeno morali preživeti. Se braniti da bi ostali živi. Za to da se braniš rabiš orožje. Potem so morali jesti drugaće bi umrli zato so izumili ogenj. In vemo kako gre vse to naprej. 

Tako so spoznali, da je treba nekaj narest in, da če imaš ogenj in spečeš meso potem je boljšega okusa, kot surov ane??? Ja sej vem nihče razen kuharjev ne proba surovega mesa. Zato mi ne poznamo okusa oz. večina ga ne. 

Torej tega, da bi bil vsak dan praznik ni več mogoče izvesti no razen pri otrocih do 1-2 dveh let po tem pa je treba že poslušat in ubogat in niso več tako prosti. Pa ubistvu  tudi prej niso toliko. So pa vsaj dlje brezkrbni, kar je tudi okej. 

Sedaj sem spoznala, da če bi vsak dan imeli zabavo potem bi ta bila tudi tako utrujajoča kot delo. 
Ampak zakaj bi se toliko časa zabaval, če lahko narediš kaj dobrega zase in za druge in morda ob tem dejanju še kaj zaslužiš!!!!!??? 

Prišla sem do končne ugotovitve: 
Če bi bil vsak dan praznik, bi bila tudi zabava tako utrujajoča, kot delo. 
Zato raje deljamo in naredimo kaj dobrega za nas in ostale ob tem pa se potrudimo, da s tem tudi kaj zaslužimo. To bi res moralo biti vodilo življenja. !!!!

Kaj pa ti misliš bi se raje vsak dan zabaval/a ali bi delal/a ???? Zapiši v komentar 

Jaz bi raje delala, ker lahko kaj naredim za skupnost in s tem mogoče morda kaj zaslužim in se dobro počutim, če lahko potem komu pomagam. 

Te še kaj zanima pa kar z besedo na dan. Hehe upam, da si ob branju užival jaz sem v pisanju. 
Ne pozabite se prijaviti na naše novice. Imate še kakšen dober predlog, kako stvar izboljšati, lahko zapišete v komentarjih. Vam je bila objava všeč, ga lahko delite s prijatelji na FB, Google+ ali Instagramu Se beremo naslednič.

Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: Hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 

Komentarji