Sreča najde pot-Fokus 3.Del #ostanidoma

Ojla dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš. Čas je za novo objavo. 

Danes pa je tu še 3. Del. Zadnji del o seriji uživaj ob branju.
  • Moje mlenje o serij in moja razmišljanja: 

Alma me je čisto prevzela, ker je taka kot jaz in Jesus ne zaostaja. Lika me iskreno zelo spominjata name ona dva sta mešanica mene. Alma ima ta šarem in eleganco, ki se kaže na vn. Je prijazna in dobra oseba rada pomaga tako kot Jesus in jaz itak. Jesus pa je vedno dobre volje in nikoli mu ne zmanjka domišlije in težav. Verjetno mu nikoli ni dolgčas.
Serija govori o Almi in Jesusu, ki postane Almin tajnik  in tako začne spoštovati tajniško delo, čeprav se na začetku izredno upira. Na koncu pa je na to celo ponosen to delo začne bolj ceniti. Alma pa se zaljubi v Jesusa, a ker hodi z drugim s katerim se kasneje tudi poroči. Si ne upa upati na kaj drugega, ker je zvesta in ne prenese nezvestobe.
Kjub temu, da se Alma poroči z drugim, še vedno ljubi Jesusa, ker ne rada govori o svojih čustvih mu to, kar nekaj časa skriva. A Jesus je brihten fant in to kmalu ugotovi. Ja kak dan ali dva po Almini poroki z Rohelijem. 
Ja res je Jesus in Alma sta zakon in meni je ta serija noro dobra ne znam opisat kako zelo( lahko rečem tako zelo, kot se Alma in Jesus ljubita). Resnično mene spominjata name. Neverjeten občutek je jaz sem tudi tako lepa, kot Alma, če ne na vn pa vsaj na noter. Mislim pa, da kar oboje. Kdo se verjetno ne strija z mano a me ne zanima. Jaz tako mislim in tako bom vedno mislila. 


  • Kaj sem se naučila: 

Težave in napake so lahko razlog, da spoznaš in vidiš nekaj, kar drugače ne bi nikoli: Jesus ni vedel, da ima hči in ko je izvedel. Je spoznal Almo. Torej, če bi mu Veronika prej povedala, da jo ima. Alme verjetno nikoli ne bi spoznal. In napake, ki jih je delal in so mu jih nakopali je vedno sam postal junak. Spravi, kdor drugemu jamo koplje res sam vanjo pade. 

Da za vsakim dežjem posije sonce, resnično posije; Alma in Jesus sta imela veliko težav, a sta se s skupnimi močmi, vedno izmazala in rešila. Zato je vsake toliko, časa na njiu posijalo sonce in je zavladal mir- Kratek a sladek. 

Da nikoli ne reci nikoli: Jesus je vedno mislil, da je Alma zanj nedoseglijva in, da je za njo preslab. Da je nikoli ne bi mogel osvojiti/ dobiti in bi bila njegova. Ves čas je to mislil a je useeno zbral pogum in ji povedal, da jo ljubi in izvedel, da ona ne misli drugače. Takrat se je vse spremenilo. Nemogoče je postalo mogoče. 

Ljubezen premaga vse: Ljubezen je res močna vez med dvema in čisto nič je ne more razdreti pa naj se zgodi kar koli to ta serija resnično dokazuje in jaz se s tem v celoti strinjam.


  • V seriji pa velikokrat povejo zelo zanimive in poučne navke oz. misli: 
Najslabša bitka je tista, v katero se niti ne spustimo: Jesus to omeni že v prvi epizodi, ko se odloča ali bi šel na razgovor v Avon ali ne. Ko reče to misel se odloči, da bo šel. Tako spozna Almo, ki mu spremeni življenje. Če takrat ne bi šel, je zagotovo ne bi spoznal. Tako bi tudi tvegal in ne bi mogel nikoli več videti Valetine. 

V življenju se vse obrne. Lahko pride dan, ko logično postane nelogično, red pa nered; To misel je Malči povedala Jesusu svetovala mu je tudi, da naj o njej razmisli. Mislim pa, da pomeni to, da obstaja možnost, da se Alma zaljubi vajn, čeprav je on na drugem družbenem položaju, kot ona. Ker polažaji v družbi niso važni za ljubezen. 

Svet deluje tako, kot želimo, da deluje; Malči tako pove Jesusu, da obstaja možnost, da se Alma zaljubi vanj ali pa morda namiguje, da se je že. A Jesus seveda ustraja pri tem, da je to nemogoče in čisto proti njenim prepričanjem. Na koncu se seveda zmoti. Motiti se je človeško hehe. 

Če še kakega najdem, ko bom spet gledala pa povem.

Ta serija mi je resnično, dala nov zagon. Motivacijo, da živim naprej, da sanjam. Nič ni nemogoče, tudi če nekaj ne obstaja. Obstaja v domišliji, ker domišlija je za to. Obstaja top razlog zakaj ostaja domišlija. Tako kot filem Čudežni park. On njem kdaj drugič. V glavnem serija je resnično vredna ogleda ima tudi krute  dele, a jaz jih prevrtim in ne gledam prvič sem jih a zdej jih ne več, ker ne morem.


Če česa nisi razumel/a me prosim uprašaj in ti bom odgovorila z največim veseljem, kar ga premorem. Obljubim. 

Tebe še kaj zanima  le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a mojo objavo veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja. Lepo se imej se beremo naslednjič hehe.                                                                
Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: Hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 

Komentarji