Sreča najde pot- Fokus 2.Del #ostanidoma

Ojla dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš. Čas je za novo objavo. 

Danes je na vrsti 2. Del prijetno branje ti želim, če ti še kaj ne bo jasno ponovno vprašaj in ti odgovorim z največjim veseljem, kar ga premorem. Objubim.
  • Uvod: 
Na zaćetku vidimo Jesusa, ki v Chikagu( ne znam napisat) opravlja dve službi. Eno dopoldne in eno popoldne. Ponoči pa študira, da mu priznajo magisterij za finance. ( skratka nek cetifikat ali neki pač izobrazbo).
Nekega dne njegov prijetelj na družbenih omrežjih slućajno naleti na sliko punčke po imenu Valentina. Takoj jo pokaže Jesusu, ki kmalu ugotovi, da je punčka v resnici njegova hči. Stara je 6 let in to je približno toliko, od kar je odšel iz neolin leon( ne znam napisat). Po naključju se zaleti v limuzino in tako spozna Urija Petrovskega, ki mu ponudi denar in karto, da gre v neolin leon. In da spozna svojo hči Valentino. Reče pa mu tudi, da bo s sabo vzel nek kovček z oblekami za revne otroke.
To je seveda prevara zato ga na letališču arentirajo. Kasneje ga tožilka pogojno izpusti. Pogoj je, da ji pove kdo točno mu je dal ta kovček z 100.000 dolarji( ne vem katera valuta je bila), ter da naj se ne zapleta v prepire ali pretepe. Tako si pridobi svobodo in hkrati sovražnika, ki ga kasneje skuša ubiti. A vseeno mu ostane policiska kartoteka. Končno spozna Valetnino in je ves srečen. Veronika mu zabiča, da mora plačati vse stroške zanjo, ker ga toliko let ni bilo, zato se odloči poiskati službo.
Stroški za Valentino pa so zelo veliki, saj hodi na zasebno šolo in je drago hrano in podobno. Jesus temu pravi, da Valentina je za slona. 
Naslednji dan gre na veliko razgovorov, a mu zaradi policiske katoteke vsi zaloputnejo vrata pred nosom. Tako Jesus skoraj obupa potem pa naleti na oglas od Avona in reče "Najslabša bitka je tista, v katero se niti ne spustimo". Tako gre na razgovor še v Avon.
Med tem se v avonu zgodi hud prekršk Alma odkrije Frenanda, ko sexsa z tajnico po imeju Jessika. 
Zato se odloči, da bo našla tajnico, ki se je ne bo upal dotakniti. Jessiko pa pošlje v skladišče.
Oliverju naroči naj najde tajnico z bradavico in po možnosti brki. 
Tako Jesus poskuši še zadnjo srečo in se odpravi v Avon. Pred vrati stavbe pa naleti na žensko, ki ji grozi vedro z vodo. Zato je odrine in vedro pristane na njegovi glavi. Ko se končno ujameta z pogledi se zaljubita na prvi pogled. Wow hihi.
Potem Alma odide v dvigalo Jesus kmalu pride za njo in čez nekaj časa spozna, da bo Alma v resnici njegova šefica, če bo dobil službo. Na razgovoru ga hoče Oliverjo-šef osebja nagnati skozi vrata, a ga Alma zaustavi in reče, da Jesusa že pozna. Povabi ga s sabo v pisarno. Ugotovi, da ima katoteko in upraša ga čemu. Jesus ji pove krajšo različico zgodbe; o arentaciji, o letališču, o 100.000 dolarjih. Začne moliti in prositi naj ga vzame. Med tem, ko govori pa mu Alma že pove, da je službo dobil. Ko to dojame še sam je presrečen. A naslednji dan ugotovi, da je dobil mesto tajnika in ne mesto pomočnika finančnega direktorja( al neki tazga). Tako se začne dreti po celi pisarni tjnice temu pravijo rojovenje. Ko Alma končno pride ji zabrusi "Tajnik jaz nikoli" .Tako ga vn ga pospremijo varnostiniki. Almi je zaradi tega zelo hudo in bi ga rada poklicala, a Jesus nima telefona. K sreči se naslednji dan vrne in se ji opraviči. Tako postane njen tajnik. Hkrati pa je tajnik tudi Fernanda, ki je z njim zelo zloben in na vsak način želi, da se Jeesika vrne. To mu ne uspe. 

  • Jedro: 
Alma in Jesus se začneta spogledovati, sodelovati in se družiti, tudi, ko nista v službi. Frenadno se na vsak način trudi, da bi Jesusa odpustili. Jessika naredi njegovo najljubšo kavo( 40 stopinj srednje kisla in naravni sladkor). Jesus se zelo trudi a mu ne uspeva, zato mu pri tem pomaga Jessika. Jesusu tudi prekipi in reče, da bi Frenandu kavo najraje zabrisal v fris. Ko to sliši Fernando znori in takoj oddrvi k Almi, da zatoži Jesusa. Alma pa mu dogovori, da ga ne obsoja in, da če bi mu Jesus to res naredil, bi potem moral na plastično opracijo in mogoče bi bil potem še lepši. Alma jesusa brani povsod in skoraj nobenga dvoma ni, da se iz tega ne bi kaj razvilo. Alma se kmalu zaroči z Rohelijem. Prstan pa izbere Jesus in Alma to hitro spozna, ker Rohelijo že ni tak. Alma Jesusa velikokrat reši iz zadrege. Kasneje to stori tudi Jesus Almi. Vedno si pomgata in stojita ob strani. Rohelijo kmalu ugotovi, da se med Almo in Jeususom zares nekaj plete. Zato mu najde službo pri Maxmu( direktor Oriona, ki mu je Jesus rešil življenje, ko mu je po nesreči poslal slike pljuč kadilcev in je doživel infakrt zaradi 30 let hudega kajenja). Alma je nad Jesusovim odhodom zelo potrta in žalostna. Jesus tako začne delati v Orionu, kmalu pa ugotovi, da so zaposleni v resnici vsi zlobni. Saj se Avon in Orion borita za isto nagrado in Orion se odloči na vsak način dobiti to nagrado. Ne glede na to ali je zakonito ali ne torej s pomočjo goljufije. Jesus, takoj ko to izve pokliče Almo in ji to pove reče pa ji tudi, da ji bo pomagal dobiti to nagrado. Umes mu Orion ponudi tudi 1 miljon dolarjev, da bi Jesus priznal, da je Avon goljufal, a tega denarja ne sprejme zato v Orionu da odpoved. Jesus tako postane Almin osebni pomočnik. Alma se pripravlja na poroko z Rohelijem zelo ji je hudo, ker se je Jesus noče udeležiti. Na pripravah pa ji pomaga tudi Jesus z njo je povsod in vsakič mu je huje. Potem pa mora zaradi težave z obleko še na njeno poroko. Brez obleke ni poroke, ker je obleka prispela v Avon namesto v Akapulko. Tako jo dostavi on osebno, zato ga Alma prosi, da ostane. Alma skoraj odpove poroko, ker se odloči, da bo Jesusu povedala, da ga ljubi. A ker vidi Valetntino in Veroniko, ko prosita Jesusa, da se poroči z Veroniko. Jesus ju seveda zavrne. Alma je nad tem zelo žalostna in joka, kmalu se pomiri. Tako se odloči, da se bo poročila z Rohelijem čeprav ljubi Jesusa. 

Na poroki aretirajo Rohelija. Alma ostane sama. Skupaj z Jesusom odideta nazaj v leon. Rohelja kmalu izpustijo iz zapora in vanj gre Frenando njegov brat, ki se odloči, da bo v zaporu namesto Rohelija. Rohelijo pa ostane v hišnem priporu. To pomeni, da lahko gre največ 50m stran od hiše. Čez nekaj dni  gresta Jesus in Alma na službeno potovanje na sedež Avona. Stran od Veronike, Rohelija in ostalih, ki bi ju lahko zmotili. 
Takrat se Jesus odloči, da bo Almi razkil svoja čustva do nje in ji povedal, da jo ljubi. Tako se tudi zgodi. Alma tudi njemu pove, da ga ljubi. Ker pa je še vedno poročena z Rohelijem ji Jesus predlaga, da trpita, ker druge rešitve ni. Seveda je obema izredno težko, a Jesus ji reče" Ja trpela bova in bom preživel zdej vem, da me ljubiš in ti veš, da jaz tebe z vsem srcem. Ja zmogu bom, ker te tako zelo ljubim bom to prenesel". Naslednje jutro sta že v leonu in Alma pove da so Rohelija in Fernanda suspendirali in, da sedaj Avon vodi ona. Jesus pa ostaja njen osebni pomočnik. Stvari se na videz spremenijo, a useeno ostajajo enake. Ta dan ima tudi Alma rojstni dan in Jesus ji pripravi majhno presenečenje v njeni pisarni. Pove ji tudi, da je zapestnico kupil  preden je sploh izvedel, kaj ona zares čuti do njega. 

Na svoj rojstni dan tudi pove Roheliju, da ga ne ljubi to je dva al tri dni po poroki. Po tem ko mu pove se malo grdo vede do Jesusa. A ji Jesus jasno pove, da se do njega ne sme tako obnašati. Almin oče pa se temu, da bi bila z Jesusom izredno nasportuje in Alma seveda znori in odide v pisarno z Jesusm. Ker imata res veliko dela. Naslednji dan izve, da jo je Rohelijo ves ta čas varal z njeno najboljšo prijateljico-Patricijo in, da so za to vedeli vsi, celo njen oče in donmevno tudi Jeusus. Zato pobegne v Kankun. Za njo pa odide še Jesus isti dan, saj mu ni vseeno. Tam ji tudi pove, da je on izvedel šele isti dan, če bi vedel prej bi ji povedal. Prej je le sumil a ni bil 100%, kaj točno se dogaja zato tudi ni nič rekel. Obstajala pa je možnost, da mu ne bi verjela brez dokazov. Iz tega razloga je bil raje tiho. 

V Kankunu sta se imela noro dobro in, ko je Alma prišla nazaj v službo je, kar žarela tako sreča je bila. Zvečer pa je za Jesusa pripravila romantično večerjo za dva oooo kok lepo. A se ni končala dobro, saj je Uri nekako prišel iz zapora in mu zagrozil, da bo ubil ljudi, ki jih ima najraje, če takoj ne zapusti vseh. Ti ljudje so Alma, Valentina in Malči( mu je kot mama in vse si povesta ima pa učasih malo slab spomin, a ji tega skoraj nihče ne verjame). Tako naslednji dan, Jesusu da Almi odpoved in odide v Orion, ker so mu ponudili mesto poddiretorja. Almi se to zdi skrajno čudno in kmalu posumi, da je nekaj hudo narobe. V orionu Jesus zaupa svoji tajnici Aidi( Je njegova bivša tajnica, ker je umes že zapustil Avon zaradi Rohelija in se kasnje, ko je ugotovil, da je Orion ne pošten dal odproved in se vrnil v Avon). Pomagala mu je Alma, Uri zato ne ve, da se z Aido že poznata in prav ona obvesti Almo, da jo Jesus še vedno ljubi a, da je na kocki njeno življenje in življnje vseh, ki jih ima rad. Tako mu Aida pomaga in Jesus s pomočjo policije reši Almo in svoje ljubljene vse se srečno konča. A tu se serija ne konča. Urij gre nazaj v zapor. Tam ostane za vedno. 

Zdaj mu težave povzroča le še Veronika. Nekako ji uspe Almo okriviti zloćina in uboja Marte Ferer( Valentinina psihologinja malo nora in imela je hči Ximena, a ji je umrla, ugabila je Valentino in skoraj Luiso( Almina in Jesusova hči) Odšla je v Psihijatrično bolnico in tam naj bi ostala. A se je njena sestra Marsija spomnila, da bi se lahko zamenjali, to je kasnje obžalovala) Tako Alma pristane v zaporu za nekaj dni. Vn odide, šele, ko Jesus dokaže njeno nedložnost. Kmalu za tem gre v zapor še Rohelijo zaradi sodelovanja z Nikom Donovanom in Urijem Petrovskim. Rohelijo in Patricija se poročita, kar v zaporu. Alma rodi hčer Luiso ( ime je dobila po Malčinem pravem imenu, a jo vsi kličejo Malči( čatita)) Rodi tudi Veronika malo za Almo. Veronika proda svojega otroka Rogeliju za veliko denarja. Fantku je ima Fernando. Veronika ugrabi Almo na dan Almine poroke z Jesusom zato jo Jesus v cerkvi čaka za brez veze oroženo je tudi življenje njunega še ne rojenega otroka. K sreči oba preživita. Alma se po rojstvu otroka vrne nazaj na mesto direkotrice, poddiretor pa postane Jesus. Ko se Alma pojavi v službi z Luiso vsi vidijo le njo in Luiso nihče ne opazi Jesusa, razen Alme seveda. Tako se on počuti nevidnega. 


  • Zaključek: 
Alma in Jesus morata v 10h dneh pripraviti vse za poroko. Seveda jima pri tem pomagajo sodelovci. Veronika tokrat ugrabi Valentino-svojo hči in jo odpelje nezano kam. Tja povabi še Jesusa, ki seveda kmalu za tem pride. Veronika se na vsak način skuša poročiti z Jesusom, a ji to nikakor ne uspe. Jesusu v ramo zapiči inekcijo z uspavalom, ki bi lahko uspavalo slona. Nese ga na nek palstični čolniček in ga porine, misli namreč, da bo padel iz velikega slapa in ne bo preživel. Na srečo se zelo zmoti, kajti čolen se obrne in Jesus pade v vodo in ne umre. Potem pride do koče, kjer ga že čaka Alma in seveda je vesela, ker ga vidi živega. Potem skupaj z policijo iščejo Veroniko vso noč in najdejo jo šele zjutraj, ko se Valentina začne dreti. In Veronika potem pade v prepad in na žalost preživi. Naslednji dan se pojavi na poroki oblečena v nuno, a se samo poslovi in policijo jo opelje v zapor. Alma in Jesus se končno poročita in živita srečo. Vsaj za zdaj. 


Ne vemo kako se vse skupaj odvije in kaj se dogaja in kako točno otroci odraščajo. Jaz bi si to res želela vedet škoda, ker ni več sezon jaz bi jih gledala. 

Tebe še kaj zanima  le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a mojo objavo veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja. Lepo se imej se beremo naslednjič hehe.                                                                
Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa Mavricna_Eva_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: Hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 

Komentarji