Prvo delo

Ojla dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš. Čas je za novo objavo. 

Danes bom govorila o delu, ki ga imam in ni zaposlitev( to pomeni, da mi ne teče delovna doba).
Se sprašuješ zakaj tako delo sploh obstaja???
Veš kaj tudi jaz se a če ne drugega je vsaj bolje kot nič. Za tako delo ne dobiš veliko plačila in delaš praktično zastonj ( vsaj tako mi je povedala prijateljica). Gre namreč za delo preko podjemne pogodbe. Sama sem se sicer o tem pozanimala in izvedala sem le to, da to ni služba ampak začasno delo.

Ta trenutek mi res pride prav katero koli delo samo, da je. Ni mi važno koliko bom plačana, ker se mi res ne gre za denar. Gre se mi le za to, da ne visim doma in gledam v luft dobesedno.

To lahko razložim tako kot šolo. Sej veš, ko se približuje, kones počitnic in začetek novega šolskega leta ti rata že precej dolgčas zato se v večini otroci veselijo šole. A ker šola pomeni pisanje domačih nalog in pretirano učenje ter precej manj prostega časa. Se otroci iz tega razloga ker ni več toliko  prostega časa, ki bi ga rad/a namenila stvarim v katerih res uživaš. Se tega ne veselijo.

Tako je tudi z mano po letu neuspešnega iskanja zaposlitve in visenja doma, ker imam precej manj obveznosti, kot jih je bilo v šoli. Mi je postalo izredno dolgčas. Zato sem si umislila pisanje tegale bloga, da bom vsaj do neke mere zapovnila odvečni čas. A sem pred 3 tedni ugotovila, da mi tudi blog ne vzame več toliko časa, kot sem si predstavljala.

Tako sem sklenila, da grem v mesto in skušam povprašat ali kje rabijo kako pomoč bila sem pripravljana delati celo prostovolno, ker ponavljam mi denar res ne pomeni veliko. Moram ga imeti zgolj zato, ker od nečesa je pač treba živet ane. Tako sem šla k prijatlejici v njen lokal. Od njene sodelovke sem izvedela, da ne drugem koncu mesta iščejo pomoč v lokalu.

Še isti dan sem odšla tja in opravila razgovor. Nato je trajalo 14 dni se pravi do pustenga torka 25.2.2020, da me je končno poklical in povedal, se zdaj v temu tednu 2.3.-6.3.2020 sestanemo in pogovorimo o samem delu.

In ja res je ta teden je moj rojstni dan 4.3. ne pozabit hehe sej se hecam.

Dela se zelo veselim, ker se bom končno nehala toliko sekerat za očija in bom skrbila bolj kot ne samo zase. Še sama sebi si grem na živce, ko nadziram mojega očija. Res je grozen občutek.

Upam, da si tudi ti najdeš službo pa tudi, če za njo ne dobiš veliko plačila. Jaz pravim: Bolje nekaj kot nič. Ker je bolje da nekaj počneš in se ob tem kaj naučiš, kot pa visiš doma in ugotavljaš, da si nasposoben/a, kar seveda nikakor ni res.


Joj kok govorim!!!

Tebe še kaj zanima  le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a mojo objavo veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja. Lepo se imej se beremo naslednjič hehe.                                                                
Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa hobiji_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 

Komentarji