Moj rojstni dan- obujanje spomninov 1. Del

Ojla dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš. Čas je za novo objavo. 

Danes, kot veš imam rojstni dan. To sem omenila tudi v prejšnji objavi a ta objava seveda ni namenjena temu, da ti osvežim spomin.
Namenjena je temu, da je ta dan nekaj posebnega kajti danes sem dopolnila 21 let. Kar pomeni, da sem končno polnoletna v vseh državah sveta( v Ameriki si polnoleten z 21leti). Tako, da bom danes imela spomin na moje pretekle rojstne dni. Ne spomnim se za vsakega koliko sem bila stara so pa useeno spomni.

Izmislila sem si celo naslove, da bo bolj zanimivo

  • Rojstnodnevni poljub: 


Zgodba pa gre tako. Bila sem v domu to je bil en prvih rojstnih dni, kar sem jih sploh karad koli praznovala. Ko sem bila še doma nikoli skoraj, da nisem praznovala. Zato tega res nisem bila vajena.
Skratka da se vrnem na zgodbo. Prijateljica iz skupine mi je podarila moje darilo in, ko me je poljubljala na lica ji je poljub po nereči seveda ušel na moja usta. Upssss. Potem so vsi planili v smeh in to mi je še danes v največji kiks ever, ki ga seveda nisem zagrešila, a je bilo zabavno.

  • Zajček: 

Takrat sem bila še doma in mami je odlično pekla torte in to pri njej še kar cenim. A ker sem sedaj postala slaščičarka sem to prevzela, kar sama. Kaj pa vem mogoče imam ta talent ravno od nje.
Skratka imela sem torto v obliki zajčka, kar mi je bilo res izredno všeč saj otroci res obožujemo puhaste živalice kajne.


  • Ne povabljeni: 
Bil je moj rojstni dan pred 2 letoma(2018), ko sem se ravno učila matematiko v sobi z inštruktorejm. 
Ko sva končala sem prišla dol v dnevno in bum tam je bilo veliko ljudi cela skupina in ljudje, ki jih sploh nisem povabila. A sem bila vesela, da so prišli. Tako sem dobila vsaj veliko več daril kot bi lahko hehe. In mislim, da sem jih dobila več kot vsi ostali v sk. Sama seveda nisem želela vedeti kdaj bomo praznovali, ker res izredno obožujem presenečenja. To je celo uspelo a kar ni uspelo je bilo to, da nisem jokala( običajno se res ful zjokam). Neverjetno to mi je še danes v izredno lepem spomniu.

  • Prepoznavna oseba: 
Ta rojstni dan je bil lani leta( 2019). Ko sem od vrtca, ker sem delala dobila prost dan zaradi praznovanja rojstnega dne seveda. Me je ena vzg med tem ko sem pripravljala vse potrebno za svoj rojstni dan spomnila. Na eno osebo, ki je nisem videla nekaj časa in bi v petek 1.3.2019 morala priti na našo vajo v gledališču, a nekako ni. Ta oseba je prepoznavna in imam njen kontakt zato sem ji takoj, ko me je moja vzg. spomnila, da naj jo povabim napisala sporočilo in to ne boš verjel brez ovinkarjenja. Napisala sem nakako tako: Ojla danes je moj rojstni dan in vesela bi bila. da prideš okoli 19h, ko bo praznovanje. Dodala sem še naslov in počakala. Ni dolgo trajalo, ko sem dobila odgovor, da mogoče celo pride. Tako sem šla v trgovino po surovine in povedala vzg. , da ona morda pride. Seveda ni mogla verjeti svojih ušesom, ker je namreč mislila, da je ne bo( ker je prepoznavna in to a to useeno ni razlog, da ne pride in da ji ni mar zame). Tako se je praznovanje začelo nje pa še kar ni bilo od nikoder. Potem pa je okoli pol 8h zvečer zazvonil moj telefon. Klicala me je ona in me vprašala, če lahko še vedno pride in seveda sem rekla ja itak. Tako je minila ena debela ura in že me je ponovno klicala, da se je zgubila in, da naj pridem vn. Seveda sem vse pustila in odšla ven ter jo končno našla( hehe ni bila daleč). Odšli sva noter, ker je na televiziji videla svojo najljubšo pevsko skupino. Tako je bilo konec in bila je pred tv še natanko dve uri in okoli pol 11h zvečer odšla( na začetku je rekla da bo ostala le 5 min a je 2h). Očitno 5 min v prevodu pomeni 2h hehe. Kljub temu sem imela odličen rojstni dan, ker mi je useeno namenila tistih 5 min zaradi česar je prišla. In rekla je tudi, da se počuti bolje, ker je bila ravno v slabem položaju in ji ni bilo toliko do družbe a zame se je potrudila in prišla. In to da je rekla, da se sedaj počuti bolje mi je bilo največje darilo večje, kot si sama predstavlja. 


  • Šolsko voščilo: 
Te zgodbe, se pa morda spomni en moj bralec, ker je baje tudi sam to povzročil. Bil je namreč moj sošolec v 1. letniku srednje šole leta 2015/2016. Zgodba pa gre tako, dan pred mojim rojstnim dnem smo imeli prakso v šoli popoldne. In cel dan sem težila, da imam naslednji dan rojstni dan. Sama vedno, ko ga imam tega ne govorim tisti dan enostavno obmoknem in čakam ter gledam kdo se bo spomnil, da je to danes hehe. Na dan mojega rojstnega dne je bil petek in šla sem normalno v šolo. Tam se ni zgodilo nič posebnega iskreno mislila sem, da so vsi pozabili na to, da imam rojstni dan. A že drugo šolsko uro, ko je bila na vrsti angleščina( tisto uro nas je namreč obiskala tudi ravnatlejica, a smo vse prej opravili tako, da ni vedela kaj se je zgodilo, preden je prišla). To profesorico sem celo vzljubila še danes mi je ena najboljših na šoli. Skratka na platnu se je kot strela iz jasnega pojavla angleška vezrija pesmi za rojstni dan se pravi(happy Brithday). Iskreno skoraj me je kap, a ko so mi vsi šošolci( tisti 4, ki so bili v mojem razredu) in šošolke začeli peti me je praplavil jok in bila sem res iz sebe. Bila pa sem tudi srečna, ker so se dejansko spomnili, da imam rojstni dan. K sreči sem se do prihoda ravnateljice že umirila, preostanek dneva pa je potekal kot je moral hehe. 

Več zgodb ti povem, ko se bojo zgodile za letos pa je to to. Za letošnji rojstni dan, da ne boš mislil/a za letos na sploh z objavami ne ne brez skrbi pisala bom še vedno hehe. 

Imaš ti kako zgodbo o svojih rojstnih dnevih deli jo z vsemi, ki berejo ta blog in jo zapiši v komentar ali celo bolje napiši jih več. Take zgodbe so najboljše, ker tako ohranjamo spomnine. hehe pa lep dan.
Tebe še kaj zanima  le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a mojo objavo veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja. Lepo se imej se beremo naslednjič hehe.                                                                
Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa hobiji_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 

Komentarji