Koronavirus- Nas lahko ubije????

Ojla dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš. Čas je za novo objavo. 

Danes bom govorila o znani temi, ki se čedalje bolj pojavlja v medijih in je v evropi oz celem svetu.

Skratka zdi se mi, da folk res pretirava, ker kje pa piše, da ga bom jaz dobila 100%. Ali pa, da mi kdo lahko zagotovi, da ga bom dobila. Niker in nihčne mi tega ne more garantirat.
Torej zakaj takak panika????

Kot jaz vem, se virusa lahko bojijo le otroci ter duševni in srčni bolniki in ljudje, ki so stari nad 65-...let. To pomeni, da jaz nisem ogrožena oz. tudi če ga dobim, ga bom premagala in ozdravela.

Korona virus je ozdravljiv vsaj po mojih podatkih. Prebala oz. slišala sem zgodbo, da je nek človek ozdravel in nato ponovno nekje staknil. To ni kot rdečke ali ošpice. Enkrat jih dobiš in to je to se pozdraviš in konec. No pri korona virusu je stvar malo drugačna. Vrjetnost, da zaradi njega umremo je majhna več pa v tej povezavi.

Torej strah je dobesedno odveč in od korona virusa je umrlo 2.800 ljudi od tega 33 tisoč preživelo/ ozdravelo. Torej kdo bo meni še na prej pamet s tem solil halo dej  no sam roke si umite in bote preživeli. To tebi, ki to bereš lahko zagotovim.

Več o samem virusu si preberi tukaj in Vprašanja in odgovori o novem virusu

Danes sem o novem virusu izvedela precej več, kot sem pričakovala in iskreno sama sem presenečena nad sabo. Kajti spoznala sem, da sem ponovno imela prav in se virusa dejansko marsi kdo nima kaj bat. Samo roke si je treba umivat in bo vse okej. Vsake toliko pa jih tudi razkuži. hehe

Tebe še kaj zanima  le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a mojo objavo veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja. Lepo se imej se beremo naslednjič hehe.                                                                
Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa hobiji_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 

Komentarji

  1. Meni se zdi najbolj pametno, da prepustis ozavescanje o situaciji ljudem, ki se na zdravje in virusna obolenja najbolje spoznajo. To, da "lahko zbolijo samo otroci in starejsi od 65 let ter kronicni bolniki", je res, vendar je tu treba upostevati se mnogo drugih stvari, ki jih nisi navedla in s tem siris napacne informacije. Poleg tega, ali ni malo nespametno in brezčutno govoriti take stvari - zveni, kot da je vseeno, ce umrejo ljudje iz teh starostnih skupin.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja to je res se stinjam takrat res nisem imela toliko info kot jih imam danes vendar, če nisi opazil/a sem zraven dodala tudi vire, ki so zaneslivi oz. iz tega področja tako, da nisem naredila nič narobe. In ja mogoče je res, da zveni kot da mi je useeno a to je moje mlenje pač itak ni mi useeno za druge in pač ja ravno zato so dodani viri, ki so resnični.

      Izbriši
    2. P.s. Če ne veš kje so so v modrih besedah skriti linki, da ne boš reku/rekla, da v objavi ni linkov. So linki v modrih besedah

      Izbriši
  2. Bi še nekaj dodal k anonimnemu komentarju zgoraj...
    Otroci načeloma ne zbolevajo. Sploh. So pa prenašalci. In tudi ti, če slučajno dobiš virus, ne boš umrla, boš pa prenašalec. Virus boš prijazno podarila vsakemu, ki ga boš srečala. Zato je izrednega pomena, da si, če se le da, doma in se izogibaš stikom z ljudmi.
    Da, zavladala je vsesplošna panika, ampak ne smemo biti pa brezbrižni in si misliti "Ah, saj ni nič hudega, ah, saj meni nič ne more". To je zelo sebičen način razmišljanja. Če greš v Italiji okužen ven, med ljudi, ti lahko sodijo z do 12 leti zapora. Ja, za UMOR.
    Hkrati, Slovenske novice ali kakršnekoli druge novice niso zanesljiv vir informacij, saj ne prihajajo direktno od strokovnjakov. NIJZ je OK vir, saj imajo tam ljudje malce več pojma o teh zadevah kot novinarji.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar