Teden brez telefonov

Ojla dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš. Čas je za novo objavo. 
Danes bom govorila o tednu brez telefonov, ki se odvija 3.2.-9.2. vsako leto. Zato bom spregovorila o tehnologiji in predvsem o telefonih. 
Danes ima vsak že svoj telefon. Tudi otroci v vrtcu. Ja tudi v vozičkih že najdeš koga, ki ga ima mi je nekega dne povedala gospa na avtobusu. Skoraj me je kap, ko sem to slišala. Kaj dela 3-6 letni otrok s telefonom. Ja sej vem pol je mir pred kričanjem in tako ampak to ne gre tako. 

Jaz sem svoj prvi telefon, ki je bil na tipe od Nokia dobila šele v 6-7 razredu osnovne šole. Prej tega nisem imela pa še to ga skoraj nikoli nisem imela v šoli, ker sem se bala, da bi ga zgubila. 
Ko sem ga dobila sem seveda morala pogledati vse, kar imam na njem in dojeti kako se ga uporablja. 
Prej sem si telefon sposojala pri očiju, ki je tudi imel Nokio na tipke. 

V tistem času obsedenosti s telefonom mi je moja prijateljica večkrat rekla; " dej no Karin zakaj si skozi na telefonu???" Odvirnila sem ji, da bo ona ista ali še hujša, ko bo dobila svojega. Tako se je tudi zgodilo. Dobila je svoj prvi telefon, ki pa ni bil na tipke ampak že na tač. Dobila ga je od svojih staršev. 

Tako sem ta telefon imela kake 2-3 leta. Potem pa mi je dedi za moj ne vem več kateri rojstni dan kupil moj prvi telefon na tač, ki pa sem ga skoraj leto dni skrivala. In nihče razen mami, dedija in pa babi niso vedeli zanj. Iz njega pa nisem morala klicati ali pošiljati sporočil. Lahko sem samo bila na netu in igrala igrice. 
Čez nekaj časa pa sem skrivanja imela dovolj. Zato sem mamici napisala seznam razlogov zakaj si ga zaslužim imeti in s tem prinesti s sabo v internat. Moj načrt je deloval brez hibno.

Tako sem ga končno lahko odnesla v dom. A nikakor ne v šolo, še vedno sem se močno bala zanj. 
Po spet enih 2-3h letih, ko sem bila na poti v Francijo( iz Pariza v Clomont ferant) Bili smo ravno na vlaku, ko sem mentorici kazala slike mojih mačk mi je crknil tač. Ja to pomeni, da iz tam nimam nobenega spomina niti enega no razen kar so posneli drugi. Mojih pa ni, ker sem celih 5 dni ostala brez telefona, ker res crknil. Vrnili smo se v nedelo pozno zvečer, nov telefon pa sem dobila v torek. 

A niti ta ni zdržal kaj dosti( bil pa je kupljen dan po mojem prvem taču, ta je bil že drugi moj tač) Le od 22.5.2016-8.8.2016 nekaj takega. Tisti dan mi je en otrok iz doma ta telefon vzel in ga vrgel iz prvega štuka. Seveda je k sreči šel le notranji zaslon a vseeno. Bil je za nič in ni se dalo dobiti druga, ker so take telefone med tem že nehali prodajati. 

Tako sem naslednji dan dobila nov telefon. Moj 3 tač, ki sem ga imela tudi 2-3 leta, ko sem se dve leti nazaj 2018 odločila, imeti novega. Zgodila se je nesreča vozila sem se s kolesom in je padel na tla spet je šel le notranji zaslon. Tokrat je prvič bila moja krivda. En teden sem bila brez njega, med tem pa sem si od očija sposojala njegovega, da nisem "umrla". Čez teden dni se pravi 1.8.2018 sem kupila novega, ki ga še vedno odplačujem letos ga odkupim. Končno!!! Kupila sem iphone 6 nekaj me je dajala ta obcesija z njim. Kaj pa se tebi zdi kateri telefon je najboljši??? (Piši komentar). 

To zgodbo o mojih telefonih sem povedala zato, ker sem se s časoma navadila, da je to normalo in, da če nimaš telefona si pač glup za družbo. Kar ni prav in tako sem sama nehala preveč uporabljat to elektroniko. Tako veliko, ker res škodi. Prosila pa bi, da tudi ti malo, če se le da zmanjšaš uporabo elektronike in se posvetiš stvarem, za katere običajno zmanjka časa. Hvaležen/a mi boš verjemi!!!


Prišla sem do konca današnje objave. Vem, da si od nje veliko odnesel/a, ker sem tudi jaz, zato vem da ti bo v veliko podporo in še večjo pomoč.  Tebe še kaj zanima  le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a mojo objavo veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja. Lepo se imej se beremo naslednjič hehe.                                                                
Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa hobiji_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 


Komentarji

  1. Zdravo sem Jure (Jurcy) tist k ti je pisu na igre123. Zlo privlačna tema. Pri meni je pa kar se tiče telefonov tako.. Moj prvi telefon mislim da je bil sony samo ne spomnim se znamke Vem le to da je bila pisava premajhna ker sm slaboviden tako da sm ga imel le bol za klicanje. Po 1 letu sm dobu iz društva slepih in slabovidnih ponudbo telefonov seveda je bila ponudba kar ogromna pa sem si rekel zakaj nebi probal in takrat sem potem šel na to predavanje o novih telefonih povedali so tudi kaj vse podpirajo tako da sem si izbral telefon Npkia mislim da je bil znamke 3650 če se ne motim. Tisti telefon mi je delal precej časa 3 leta. Ker sem imel gor govorca sem moral telefon polnit vsak dan drugač pa sem bil zelo zadovoljen znjim saj sem lahko prebiral in pisal sms sporočila preveril kdo me kliče in tudi v imeniku sem lahko našel osebe za klicanje ali za sporočilo sms. Ko je ta telefon crknil sem preklopil na samsunga tam so mi naštimal veliko pisavo tako da je šlo tudi brez govorca. Takrat sem začel uporabljati tudi youtube. Telefon je bil na tač pa tudi zdržal je kar cel dan in še malo dlje tako da ga ni bilo treba vedno polnit. To je bil samsung galaxy ace samo nevem kako se je reklo naprej. Po tem telefonu pa sem preklopil na huawei p8lite Ta mi deluje še danes imam ga 1 leto tako da sem zelo zadovoljen. Toliko zaenkrat iz moje strani kar se tega tiče. Lepo napisano tako da super ;)

    Lep dan ti želim Jure

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar