Majhne stvari naredijo svet velik

Ojla dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš. Čas je za novo objavo. 

Danes bom govorila o tem kaj meni veliko pomeni. Pri meni kot verjetno že veš, štejejo male stvari. Se pravi če dobim 10€ sem z njimi vesela. Ker se zavedam, da moji starši nimajo toliko denarja zato jih tudi ne silim, da mi kupijo kaj za veliko denarja ali na sploh denarnega pomena. Če pa mi kaj izdelajo ročno in z veliko ljubezni sem zelo vesela. Tudi, če potem ne dobim denarja. 

Mislim, da je na svetu veliko ljudi, ki ne razumejo, da so male stvari v bistvu velike. Če pogledamo bogate. Imajo vse kar si jim srce poželi. Nimajo pa veselja, ko končno prišparajo dovolj za en teden počitnic na slovenski obali. Ker lahko grejo res kamor koli želijo in kadar koli želijo. V tem pa logično ne uživajo. Kot mi ki smo iz bolj revnih družin se tega običajno veselimo celo leto. 

Jaz sem se vedno veselila počitnic in morja. A moje počitnice ne morju so se 2x, ko sem šla z družino( mami in očijem) končale dost slabo. Od 3x, ko smo šli skupaj. 

Pa naj ti ju zaupam:
Prva je bila v Kopru bili smo v študentskem in dijaškem domu, ker sem bila tudi sama lansko poletje(2019), zato sem tudi prepoznala sobe. Skratka šli smo za 3-4dni na koncu smo bili tam le 3dni.  Aja skoraj bi pozabila obljubili so nam, da bo soba gledala na ladje, ki zjutraj pristajajo v pristanišču. Od tega na koncu seveda ni bilo nič, ker ta dom sploh ni v bližini pristanišča.
Med tem ko smo bili tam nas je namreč klical moj dedi( ja ta glup dedi), povedal nam je, da je napovedana burja. Ker smo bili z avtom smo se seveda ustrašili zanj. Tako smo še isti dan spakirali in se odpravili na pot domov. Ko smo le prispeli je oči na tv videl kako je tam tisti dan premetavalo avte. Tako je naš avto ostal nepoškodovan. 

Druga se je zgodila nekaj let kasneje.
Šli smo na neko več družinsko druženje v Portorož. Tam naj bi bili 7 dni. Bilo je res noro vedno sem imela starejše prijateljice/prijatelje. Nikoli se nisem povezala z otroci svojih let. Vedno so bili ali starejši ali pa mlajši. Nikoli istih ali podobnih let kot jaz.
No ja bili smo tam nekaj dni in nas kliče babi. Reče, da bo toča in seveda mi spet isti dan spakiramo in se odpravimo. Tam je moja mami spoznala prijateljico, ki ji je povedala, kako je bilo grozno tam. 
Tako je naš avto zopet ostal nepoškodovan. Lahko bi rekla, da smo vedno imeli srečo v nesreči. 

Zakaj zdaj govorim zgodbe iz morja, ko sem bila še otrok??? Ker se mi res zdi pomembno, da to izveš. Sama prihajam iz revne družine in te počitnice smo si res težko privoščili, aaaa sem se jih res veselila, čeprav se je res vedno slabo končalo.
No enkrat se ni, a teh počitnic si nisem zapomnila Ups. Do svojega 10 ga leta smo tako na počitnice šli le 3x.

Po tem, ko pa sem prišla v dom pa sem šla še ene 50x to je občutna razlika, veliko več sem si lahko privoščila, ker ta denar ni šel od mojih staršev a sem hvaležna, da sem to izkusila. Vem kako je biti "bogat" in kako reven. Nobenemu tega ne privoščim. Tako da po pameti in po pregovoru "Kdor z malim ni zadovoljen, velikega vreden ni" 


Prišla sem do konca današnje objave. Vem, da si od nje veliko odnesel/a, ker sem tudi jaz, zato vem da ti bo v veliko podporo in še večjo pomoč.  Tebe še kaj zanima  le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a mojo objavo veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja. Lepo se imej se beremo naslednjič hehe.                                                                
Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa hobiji_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 

Komentarji

  1. Jure tukaj. Po eni strani mi je všeč da ste pravi čas šli po drugi strani pa da nisi mogla uživat počitnic tako ko se zagre. A vseeno tudi ta zgodba mi je všeč. Pomembno je to da se vam ni nič zgodilo in da ste zdravi to govorim o družini. Malo je takih ki cenijo skromno življenje. Ne da bi se hvalil ampak tudi stem se strinjam z usem kar si napisala. Odlično in lepo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. V smislu ni mi všeč da nisi mogla uživat počitnic tako je bilo to mišleno.

      Izbriši

Objavite komentar