Ločitev- Čas zame

Ojla dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš. Čas je za novo objavo. 

Danes bom govorila o ločitvi mojih staršev. Letos mineva 12 let od ločitve mojih staršev.
Ko sem bila majhna 1-10 ga leta (skoraj 11 ga leta, rojstni dan imam namreč 4.3.), sem vedno razmišljala o tem kako bi bilo, če bi se moja starša kdaj ločila. Že misel na to me je spravljala v obup. Tega nikakor nisem želela, zato sem vedno, ko sta se moja starša kregala, skušala umiriti njun spor. 

A, ko sem dopolnila 10 let in 11 mesecev torej (25.1. 2010). Me je socialna služba odpeljala v dom. Ker sem ostala do konca šolskega leta 2019. Jaz rada govorim, da sta se mi starša ločila dva dni po tem, ko sem prišla v dom se pravi 27.1.2010. 

Nekako si življena tako res nisem predstavljala. Moja starša se niti videti nista mogla, kaj šele pozdravila no no komaj. Tako sem se nekako navajala, da vsak od njiju  živi drugje in ima svoje življenje. Jaz pa sem tako bila obsojena biti na dveh bregovih hkrati. 

Kajti kmalu po ločitvi so se začele hude težave. Namreč meni stari 12-17 let so ves čas pri mami govorili grde res grde stvari o mojem očiju. In ne samo to, ko sem za počitnice bila doma. So pri mami celo šteli koliko dni bom pri očiju in koliko pri mami, da se slučajno ne bi zgodilo, da bi bila kak dan več pri očiju, kot mami. Še dobro, da se niso poglobili še v ure minute in sekunde, da slučajno ne bi bilo kako sek več pri očiju. 

Tako sem živela vrsto let, a ko sem le dopolnila 18 let, sem se odločila, da je to njihov problem in da naj ga rešijo sami. Ter da se jaz v to res ne mislim več vtikat, ker s tem dobesedno nimam popolnoma nič. To sem sicer storila že prej a pri 18h letih sem to dokončno dala na zadnji tir( odstranila iz glave in začela misliti nase, na svoje cilje, ter prihodnost) kot je tudi prav. 

Zdaj sem spoznala, da je bila ločitev in to, da sem pristala v domu nekaj za kar bom staršema vedno neizmerno hvaležna. S tem imam možnost, ko sem pri mami mislim na njo kako ji pomagati in podobno, ko pa sem pri očiju pa nanj, tako imam oba na vrvicah in pod kontrolo. Da ne pride do težav hehe. 

Imaš tudi ti ločene starše??? Če je odgovor ja potem se ne sekiraj ne splača se in ni toliko časa na svetu. Mogoče pa to, da imaš ločene starše ni tako slabo razmisli: Kaj se je spremenilo od kar sta narazen je kaj drugače??? Se ti dojemaš in vidiš svet drugače??? Se morda bolje počutiš???
Razmisli in mi napiši v komentar vesela bom če to deliš z mano( ja lahko tudi v zs) 

Tebe še kaj zanima  le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a mojo objavo veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja. Lepo se imej se beremo naslednjič hehe.                                                                
Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
FB: Karin Boom 
Insta: Karin bum ali pa hobiji_blog
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: hobiji blog + group
Mail: karla.orazem.@gmail.com 

Komentarji