Kreg s starši

Ojla dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš.
Danes sem hotel govoriti o groznem prepiru z mojo mami a sem se odločila, da bom napisala raje o kregu s starši. 
A poznaš un občutek, ko se s starši tako skregaš, da misliš oni me pa res nikoli več ne bojo hoteli videti ali slišati zame. Ja res tudi jaz ga in takrat te je strah kaj bo kajneda??? Tu je nekaj mojih nasvetov, ki se jih držim, ko se mi to zgodi. Vem, da ti bojo prišli še kako prav. 
  1.  Ohrani mirno kri; Pojdi v svojo sobo in si vzemi  čas zase, kreg velikokrat zelo izčrpa zato se malo odpočij in se na to normalo pogovori s staršem/ starši ponovno. Odvisno kdaj se to dogaja v primeru, da zvečer to naredi zjutraj, ko se bojo zamere od prejšnjega dne malo umirile in bo nastopil nov dan.
  2.  Ne kriči na starša; če ti nekaj ne dovolita mogoče ima/ta za to dober razlog. Ne rabiš za to kričati, to lahko užali starša ali pa se ob tem le neprijetno počutita. 
  3.  Ne zameri mu/jima; Vedno se lahko zgodi, da si nanj/u zelo jezen/a, a to še ne pomeni, da te ne mara/ta mogoče ima/ta le slab dan tako kot ti in jaz. 
  4.  Vedno bodi spoštljiv/a; Nikoli se ne ve kdaj ga/ju boš zares rabila ravno zato starši obstajajo. Da ti pomagajo in te usmerjajo, ko ti obupaš. 
  5.  Nikoli ga/ju ne podcenjuj; Vsaki starš/i imajo radi svoje otroke a dokler nimajo prvega otroka ne znajo biti starši. Nekateri se ob odraščanju otroka učijo nekateri pa tega nikoli ne osvojijo(taki so moji, zato sem pristala v internatu pri 10h letih( o tem kdaj drugič piši v komentar če te zanima)). Zato jih nikoli ne podcenjujte vseeno so dali vse od sebe, da bi te nekako spravili do kruha in naučili kaj je v življenju res pomembno ( jaz sem se to naučila v internatu in točno vem kaj bom predala svojim otrokom, če jih bom kdaj imela ). 


Tako sem prišla do konca današnje objave. Vem, da si od nje veliko odnesel/a, ker sem tudi jaz, zato vem da ti bo v veliko podporo in še večjo pomoč.  Če pa tebe še kaj zanima pa le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a mojo objavo veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja hehe. Lepo se imej se beremo naslednjič hehe.                                                                

Karin Boom

Kje me še lahko najdeš:
Ig: Karin bum ali pa hobiji_blog
Fb: Karin boom 
Snep: Karinlove33
Spletna stran fb: hobiji blog 

Komentarji