Ko nekdo odide še ne pomeni, da ga ni

Živijo in dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš.
Danes bom govorila o smrti. Zakaj ravno o njej, ker je bil pred kratkim dan spomina na mrtve. Iz tega pa sem se odločila, da napišem nekaj o njem.

O meni ne veste, da meni od kar sem živa še ni umrl noben bližnji( babi, dedi, oči, mami....). Zato ne razumem še dobro kako je to. Vem pa kako je ko ti umre domača žival, ki si jo imel rad. In ti je pričarala nasmeh na obraz. Ja ti se kar zjokaj če sem te na kaj takega spomnila v redu je to je del tega. Meni je umrlo že veliko mačk, moj morski prašiček( dobil je tumor), dva psa. To pa se mi zdi da je vse, kar sem zgubila. Dala pa vam bom par nasvetov kako se s tem soočit ;

  1.  Jaz verjamem, da smo ljudje na svetu z namenom in ko je dosežen je čas, da gremo
  2.  Pusti žival/človeka, da gre, to je življenjski krog (mela sem mačka Mižija in je že smrdel po crkovini in babi še kar ni hotela da bi umrl. A s tem je povzročila le to, da se je revček matral. Precej lažje bi mu bilo, če bi ga le odnesla k veterinarju in mu pustila, da gre s tega sveta in da umre. Na koncu je moja mami imela dovolj in ga odnesla potem je zaspal za vedno) 
  3.  Nihče nikoli ne bo nadomestil tistega, ki je odšel. 
  4.  Vedno bo ta oseba/žival s tabo in te čuvala nekje v nebesih.
  5.  Vedno, ko se boš spomnil/a naj/o ti bo hudo a s časoma se boš privadil/a. 
  6.  Tisti, ki grejo nikoli ne grejo zares vedno so/živijo v tvojem srcu in domišljiji.  

To so moji nasveti kako se s tem soočimo oziroma kako se s tem soočim jaz ko mi umre žival. Ja zavedam se, da to ni isto je pa podobno kajne. Upam, da mi tega še nekaj časa ne bo treba doživet a ko bom bom na to pripravljena. Sem vedno bila tudi, ko mi je poginila psička sem to prej začutila se od nje poslovila za vedno in ko je res poginila nisem bila tako zelo žalostna. Vedela sem, da mora it in, da tako pač je. Tako je tudi prav. Prišla do konca današnjega bloga. Če pa tebe še kaj zanima pa le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a moj blog veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja. Lepo se imej se beremo naslednjič.

Komentarji

Objavite komentar