Drugačnost

Živijo in dobrodošel/a nazaj na mojem blogu. Veseli me, da ga bereš in se ob tem tudi kaj naučiš.

Danes bom govorila o tem kako smo si ljudje različni in koliko vprašanj se mi ob tem poraja.  Zakaj vprašanj, ker smo v takem času, da mislimo drugače. Dam primer: Punčka v šoli v 3 razredu nima telefona na dotik ima le telefon, ki stane 1€. Dovolj, da pokliče domov in se nauči odgovorinosti. Nek fant v njenem razredu pa ima telefon na dotik z internetom in podatki. V čem sta si ona dva različna????  

1.  Imata drugačne telefone
Maja: Ima telefon, ki zdrži več dni brez polnjenja. 
Domen: Pa ima telefon, ki ga more polnit vsako noč.

2.  Imata različno življenje
Maja: Ko pride domov naredi nalogo in se še malo uči. Potem pa se gre igrati ven s prijateljicami na igrišče. 
Domen: Pride domov se usede za mizo in nekaj časa buli v telefon in med tem je kosilo. Potem naredi nalogo a ga ves čas moti zvok telefona. Ko jo konča pa gre v svojo sobo in gleda posnetke na YouTube ali pa igra igrice do večerje. 

3.  Različne ocene; 
Maja: Se veliko nauči iz nalog, ki jih naredi, ker je ne moti njen telefon. V šoli pa pridno posluša. Redno ima domače naloge. Doma ponovi snov, ki jo je slišala v šoli zato ima same petice včasih pa tudi kako štirico. 
Domen: Pa med delanjem naloge ves čas misli le na to kako bi jo čim prej končal in šel spet na telefon. Vedno, ko se oglasi telefon more nujno pogledat kaj se je zgodilo. Občasno pa ga telefon tako premami, da pozabi na nalogo. Večinoma ostane brez domače naloge.  Med poukom ne posluša veliko ves čas misli, kako bi raje imel odmor. In ima zato same 2, ker se tudi doma raje posveča telefonu. 

4. Prijatelji; 
Maja: Ima veliko prijateljev, ki jo imajo radi in v šoli ji nikoli ni dolgčas. Ima tudi veliko časa za druženje z njimi. Včasih pa se skupaj tudi učijo zunaj ali pri komu doma. Ima veliko pravih prijateljev/prijateljic. 
Domen: Pa nima dosti prijateljev misli, da so prijatelji odlični če so virtualni oz. v igricah ali na Facebooku. Zato ima le lažne prijatelje, ki obožujejo, ko ga gledajo med igranjem iger na telefonu. 

5. Spanju
Maja: Ima na dan vsaj 8h spanja, ker zvečer ne visi na telefonu in ne bedi pozno v noč, zato je bolj naspana. Pred odhodom v posteljo pa si še enkrat ponovi vso snov od tistega dneva. Potem pa mirno zaspi. 
Domen: Pred odhodom v posteljo visi na telefonu. Potem pa gre v posteljo in še malo visi na telefonu( samo 5 min). To se seveda zavleče do 2-3h zjutraj in tako spi le po kake 3-4h na dan. Zjutraj pa je tako matast, da komaj ve zase, zato pri pouku ne sledi in nič ne zna, komaj spaca za pozitivno v primeru, da pišejo kak test. 



Tako sm prišla do konca današnjega bloga. Če pa tebe še kaj zanima pa le z besedo na dan z veseljem ti odgovorim. Hvala, ker si bral/a moj blog veseli me, da ti je všeč. Bila bi vesela kakega komentarja hehe. Lepo se imej se beremo naslednjič hehe. 
Zakaj pa to spada pod temo drugačnosti??? Veš odgovor napiši ga v komentar. Jaz pa bom svoje razloge povedala v naslednjem blogu. 
Sedaj pa je čas, da še ti razmisliš v čem sta si Maja in Domen različna???

Komentarji