Vsak kdaj rabi pomoč

                                                          Pozdravljen/a,


Danes bom govorila o tem, kaj ljudje vse potrebujemo. Iz naslova se jasno vidi, da včasih vsi rabimo pomoč, naj si bo to strokovnjak, sorodniki ali pa prijatelji/ce. S tem pa seveda ni nič narobe, kajti to je človeško, zato je to naravnega izvora. Razumem, da je nekomu zelo neprijetno govoriti o tem kam hodi(psihiater, logoped, pediater, psiholog, revmatolog, ipd...). Vendar se ti tega ni potrebo bati ali sramovati, ker so zato tam. Za pomoč ljudem, ki so je potrebni in jo potrebujejo.

Tudi jaz hodim k psihiatrinji in morem priznat, da mi to res pomaga. Tega se ne sramujem. Včasih samo rečem, da imam svetovalni center, ker večinoma ne razumejo besede dar-uma(ti nekaj da.  Saj ne znam niti sama razložit kaj točno to pomeni). Raje uporabim svetovalni center, da me potem
nehajo spraševat za kaj gre.

Hodila sem tudi na terapevtske delavnice, kjer smo se pogovarjali o svojih strahovih. Delavnica je potekala enkrat na mesec. Včasih pa smo rekli tudi kako o čustvih. Večinoma pa smo se pogovarjali o naših družinah in stvareh povezanih z njimi. Tako smo lažje spoznavali druge iz skupine. Na ta način pa sem jaz spoznavala sebe in moje reakcije v točno določeni situaciji. Ta delavnica mi je še danes izredno pri srcu a je na mojo smolo morda ne bom več mogla obiskovati. Dobro pa je to, da imam kontakt izvajalke in jo lahko kdaj pokličem in prosim za nasvet ali pa kako spodbudno besedo.
Iz te delavnice sem se naučila, da nima veze kaj si drugi mislijo važno je, da ti poveš kako čutiš in kaj si misliš. Delavnica pa mi je dala nov zagon, novo moč, da sem lahko zares pomislila kako se počitim( še danes kdaj ne vem) in tako sem dala vse iz sebe( žalost, jezo, razočaranje, itd.). Včasih sem se tudi zjokala in tako sem dala zares čisto vse iz sebe. Obisk raznih delavnic priporočam vsem.

Če te kaj teži mi to lahko zaupaš. Imam svojo skupino na Facebooku, ker mi lahko pišeš imenuje se hobiji blog  gropes(grups) in tam lahko in ti povem, da ne bom dovolila, da bo kdo kaj rekel čez tebe itak pa me ne poznaš tako, da se ti res ni treba bati hehe. Skupina je zaprta tako, da če želiš noter mi pod komentar napiši svoj fb in te dodam.

Kje me še lahko najdeš:
Ig: Karin bum ali hobiji_blog
Fb: Karin Boom


Komentarji